Koronavírus

2023.10.12. 23:05

Herczegh Anita: jelen kell lenni értő figyelemmel, támogató cselekedettel

A koronavírus-járvány már a múlté, de azok a gyerekek, akik árván maradtak, itt vannak, a Regőczi Alapítvány feladata az ő életükben jelen lenni értő figyelemmel, támogató cselekedettel - mondta az alapítvány kuratóriumának elnöke csütörtökön Budaörsön.

MW

Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke beszédet mond az alapítvány javára rendezett jótékonysági gálaesten Budaörsön, a Hovány Mercedes szalonban 2023. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Dobor Dorina, divattervező harmadik alkalommal rendezett  jótékonysági estet az Áder János korábbi köztársasági elnök által alapított alapítvány javára. A rendezvénynek Hovány Márton autószalonja adott otthont. Herczegh Anita a kuratórium elnöke köszöntőjében elmondta: 

nem elég sajnálni, elérzékenyülni, az együttérzésünk csak akkor számít valamit, ha cselekszünk is és felelősséget vállalunk a bajba jutottakért. 

Kitért arra, azon dolgoznak, hogy azok a családok, gyerekek, akiket a koronavírus-járvány alatt felfoghatatlan veszteség ért, érezzék: nincsenek egyedül. 

Herczegh Anita azt mondta, 

igyekeznek hosszú távú, személyre szabott anyagi támogatást nyújtani az árván vagy félárván maradt gyerekeknek, családoknak. 

Az anyagi juttatáson túl nyaralási, táborozási és különféle kulturális programokon való részvételben is támogatják a gyerekeket, de nagyszabású sportrendezvényekre is meghívták már őket. Ezeken kívül pszichológiai segítséget is nyújtanak, de jogi, ügyvédi felajánlás is volt - tette hozzá. 

A kuratóriumi elnök beszámolt arról, hogy 

az alapítvány 2023-ban 1359 gyereket támogat, a gyerekek mintegy 20 százaléka hatéves vagy ennél fiatalabb volt, amikor árvaságra jutott. 

Hatvanhét olyan gyerekről gondoskodnak, aki egyéves vagy még annyi sem volt, amikor a szülőjét elvesztette. Kiemelte, hogy még tavaly is született három Covid-árva. 

Az alapítványnak még évekig, évtizedekig van feladata, de ahhoz, hogy ezt a munkát végezhessék, szükség van adományozókra, összefogásra, hogy a "jószándék se legyen egyedül"

 - fogalmazott Herczegh Anita. 

Hozzáfűzte: az ezekhez hasonló jótékonysági akciók teremtik meg hétköznapi csendes gondoskodásuk jelenlétét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában