LABDARÚGÁS

2019.09.03. 11:26

Megszületett a MÁV első döntetlenje, a JFC továbbra is veretlen

Vasárnap a Szeged ellen első döntetlenjét játszotta a Szolnoki MÁV az NB II.-ben, míg a harmadosztályban a Jászberény nehezen, de otthon tartotta a három pontot a Putnok legyőzésével.

Varga Balázs

Szemere Balázs (pirosban) mindhárom jászberényi gól előkészítéséből kivette a részét.

Fotó: Pesti József

A Szolnoki MÁV jól kezdte a mérkőzést, és bár helyzetekben nem dúskált a hazai csapat, de kontrollálta a játékot. A 24. percben viszont Szabó Richárd hibázott, a tizenhatoson belül buktatta Gajdos Zsoltot, a büntetőt pedig Germán Tamás értékesítette (0–1). A találat egy jó tíz percre megfogta a kék-fehéreket, de a félidő végére magukhoz tértek, aminek gól is lett az eredménye: Simon Attila tette okosan Berdó Péter elé a labdát a tizenhatosnál, akinek a lövését még védte a hálóőr, ám a kipattanót Laczkó Milán az üres kapuba lőtte (1–1).

A második játékrészt ott folytatta a MÁV, ahol abbahagyta, főleg a bal szélen sikerült többször megbontani a vendégvédelmet, ám valami mindig hiányzott, egy pontos beadás vagy egy jó passz, így a gól elmaradt. Az utolsó húsz percre a hazai játékosoknak már elfogyott az ereje, ekkor kicsit veszélyesebbé vált a szegedi csapat, ám betalálni ők sem tudtak. A végéhez közeledve még csapkodóbbá vált a játék mindkét oldalon, és egy kis szerencsével akár bármelyik fél nyerhetett volna, viszont az eredmény már nem változott, így a MÁV FC az első döntetlenjét szerezte a szezonban. Mivel a válogatottszünet miatt a héten nem rendeznek fordulót, így folytatás jövő vasárnap ismét itthon, ezúttal a Győr ellen.

SZOLNOKI MÁV FC – SZEGED-CSANÁD GA 1–1 (1–1)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 800 néző. Vezette: Nagy N. (Csatári, Tőkés)

SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi, Szabó R., Kotula – Tisza K. – Annus, Berdó P. (Sitku L., 77.), Tóth B., Laczkó M. (Nagy K., 63.) – Simon A. (Vólent, 86.). Vezetőedző: Csábi József

SZEGED: Takács J. – Orosz M., Moga, Tóth G., Mohl – Sóron (Bitó, 53.), Oláh G., Pongrácz (Zvara, 87.), Varga Sz. – Germán (Andorka, 39.), Gajdos. Vezetőedző: Joao Janeiro

Gólszerzők: Laczkó M. (41.), ill. Germán (24. – tizenegyesből)

Csábi József: – Hektikus mérkőzésen vagyunk túl, aminek egyik oka, hogy több hiányzónk is volt, és ezt a középpályán megszenvedtük. Összességében ebben a meccsben nem volt több, reális a döntetlen.

Joao Janeiro: – Továbbra sem használjuk ki a helyzeteinket, és mivel ez általában megbosszulja magát, így még szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, hogy döntetlent játszottunk. Úgy gondolom, az eredmény hűen tükrözi a látottakat.

További NB II. eredmények: Dorog–Haladás 1–1, Kazincbarcika–Nyíregyháza 2–2, Tiszakécske–MTK 0–3, Ajka–Vác 5–1, Békéscsaba–Budafok 0–3, Csákvár–Siófok 2–1, Gyirmót–Budaörs 1–0, Győr–Vasas 2–0.

NB I.: FTC–Diósgyőr 1–0

A Jászberény a Putnokot fogadta, amelyik ebben a bajnoki évadban még nem tudott győzni, a 14. percben viszont megszerezte a vezetést Tóth Szabolcs góljával. A JFC-nek még az első félidőben összejött az egyenlítés, Szemere Balázs beadását – az így már hatgólos – Pálinkás Gergő pörgette a kapuba. A 66. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak, ismét Szemere volt az előkészítő, aki Ludasi Martin elé tálalt, a középpályás pedig hat méterről a hálóba fejelt.

A vendégek nem adták fel, a 84. percben ennek meg is lett az eredménye, Tucsa Róbert csapott le egy lecsorgó labdára, és kiegyenlített. Ám a Berény nem tett le arról, hogy mégis nyerjen, három perccel később ismét Szemere ívelt középre, Lakatos Gergő pedig a léc alá fejelt, ezzel a JFC 3–2-re győzött, és továbbra is veretlen. A következő mérkőzését vasárnap a Tállya vendégeként játssza majd a Jászberény.

Jászberényi FC – Putnok 3–2 (1–1)

Jászberény, 400 néző. Vezette: Rózsavölgyi (Pogonyi, Flinta)

JFC: Miski – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Süttő – Sándor I. – Gresó, Király O. (Ludasi, 55.), Szöllősi, Balogh B. (Nagy Sz., 63.) – Pálinkás. Edző: Német Gyula

Putnok: Pomozi – Csirszki (Kis­marton, 74.), Tóth Sz. (Arday, 65.), Fazekas, Nemes – Mahalek, Nyisalovits, Illés (Galambosi, 60.), Nyitrai – Katona, Tucsa. Edző: Kriston István

Gólszerzők: Pálinkás (31.), Ludasi (66.), Lakatos G. (87.), ill. Tóth Sz. (14.), Tucsa (84.)

Kiállítva: Nyitrai (92.)

NB III. Kelet, további eredmények: ESMTK–DVTK II. 3–0, Cegléd–DVSC II. 4–3, Tiszaújváros–Tállya 4–2, Balassagyarmat–Ózdi Kohász 2–2, Sényő–DEAC 1–2, Eger–Gyöngyös 2–1, Hatvan–Füzesgyarmat 1–3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában