Kosárlabda

2019.11.29. 21:16

Az Olaj új trénere, Gasper Potocnik már előre tekint

Mint írtuk, immár a szlovén Gasper Potocnik irányítja a régió egyik legnépszerűbb csapatát, az Olajbányászt. Vele is találkoztunk pénteken Szolnokon, a Kassai úti iskolában.

Varga Csaba

Fotó: Demecs Béla

Elöljáróban, annyit, hogy angol nyelvi hét van a diákoknak a Kassai úti iskolában, ahová a szolnoki kosarasokat is meghívták.

– Mi is részt vehettünk az esemény egyik foglalkozásán – mondta Csősz Tamás, az Olajbányász ügyvezető igazgatója.

– Új vezetőedzőnk, Gasper Potocnik, Szarvas Gábor (másodedző), míg a játékosok közül, Andre Jones és Nemanja Krsztics tartott velünk. Kicsit kizökkentünk a mindennapok körforgásából, bepillantottunk az egyik órára, ahol angolul beszélgettünk a gyerekekkel.

Fotó: Demecs Béla

Mi pedig a rendhagyó látogatáson Gasper Potocnikkal is váltottunk néhány mondatot .

– Nagyon tetszik a kezdeményezés, örülök, hogy a klub igyekszik minél szorosabbá fűzni viszonyát a drukkerekkel – kezdte a szakember. – Nemcsak a kosarasok számára, hanem minden sportolónak fontos, hogy tartsa a kapcsolatot a szurkolókkal, különösképpen a gyerekekkel, akiknek rengeteg inspirációt és motivációt jelent, ha találkozhatnak a játékosokkal, reméljük, egyben példaképeikkel.

– Mennyire ismeri a szolnoki klubot? – hiszen járt már itt a Körmend trénereként.

– Az Olaj az utóbbi idők legsikeresebb magyar kosárlabdaklubja, ezt mindenki tudja. Most egy kisebb hullámvölgybe került a csapat, de biztos vagyok benne, hogy sokszor lesz még a csúcson. Körmendi trénerként kevés sikerélményem volt, amikor itt játszottunk. Megtapasztaltuk, hogy nehéz ellenfélként Szolnokon kosarazni.

– Megtartotta első edzését, mik a tapasztalatai?

– A vezetőség a váltás mellett döntött, köszönöm nekik a bizalmat, csütörtökön este pedig megkezdtük a közös munkát. Nehéz bármit mondani ilyen rövid idő után, nyilván még ismerkedem a csapattal, a játékosokkal, de eddig csak pozitívumokról beszélhetek, elégedett vagyok a hozzáállással.

– Tervez valamilyen változtatást, például a játékoskeretben?

– Ez az én csapatom, velük dolgozom, azokra a játékosokra koncentrálok, akik nálunk szerepelnek. Nem szeretnék semmit sem ígérni, de az biztos, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy minél sikeresebbek legyünk. Később, ha a vezetők is úgy látják, akkor elképzelhető, hogy érkezik új játékos, de jelenleg nem ezzel foglalkozom.

– Jövő pénteken már itt az első mérkőzés Szegeden, mire elég az addig rendelkezésre álló idő?

– Az edzők mindig több időt szeretnének, nyilván így van ez most is. Igyekszünk minél jobban kihasználni a rendelkezésre álló időt, ezért a hétvégén is edzünk, most nincs idő a pihenésre. Elsősorban magunkkal szeretnék foglalkozni, hogy amit lehet, azt megvalósítsuk addig, de alapvetően a most elkezdett munka egy időigényes folyamat, hosszú út áll még előttünk. Természetesen feltérképezzük majd az ellenfelünket is, hogy milyen játékra számítsunk, de a saját teljesítményünk a legfontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában