Kézilabda

2018.10.17. 09:55

Beleszaladt a késbe a Szolnok a listavezető Rév ellen

A feljutási terveket szövögető Rév TSC csapata látogatott Szolnokra az NB II. Déli csoportjának ötödik fordulójában, szombaton.

Pabar Gyula

Fotó: Csabai István

A fővárosi gárda az elmúlt szezonban második helyen végzett az Északi csoportban, mindössze három ponttal maradt el a bajnok Gödöllőtől. Láthatóan a céljai mit sem változtak tavalyhoz képest, amit az eddig elért eredményei is hűen alátámasztanak.

Arról nem beszélve, hogy a játékoskerete tovább erősödött, ugyanis magasabb osztályt megjárt kézilabdázók – mint Győrfi Zoltán, Munkácsi Máté vagy Varga János – mellett egyiptomi juniorválogatott is érkezett a soraiba.

Persze, rutinból a Szolnokban sincs hiány, így titkon reménykedtünk benne, hogy hazai pályán sikerülhet a bravúr. Sajnos, a gyorsindításokkal szemben tehetetlenek voltak Takács Péterék, így 6–6-os állás után hirtelen négy góllal megugrott a Rév, miközben a mieinktől csak felvillanásokra futotta.

Ennek fényében a félidei kétgólos hátrányuk már-már hízelgőnek volt mondható. A térfélcserét követően azonban nem várt összeomlást láthattunk a házigazdától, amely az első nyolc percben képtelen volt betalálni, sőt kaput eltaláló lövésből is alig tudott csak felmutatni.

Nem úgy a Rév, amely továbbra is sziporkázott, a labdaszerzései után pikk-pakk gólt dobott, de a felállt fal elleni védekezésünket is rendre szétzilálta, így villámgyorsan meglépett héttel (21–14).

Az időkérés sem törte meg a vendégek lendületét, akik ráadásul még magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, ezáltal a lényegi kérdések csakhamar eldőltek, és csupán a különbség mértéke maradt kérdéses.

Szolnoki KCSE – Rév TSC 23–38 (14–16)

Tiszavirág Aréna, 150 néző. Vezette: Molnár János, Szenteszki András.

Szolnok: Kiss T. – Pesti 2, Kapás, Takács P. 8, Nyikos, Lengyel 6, Kovács I. 1/1. Csere: Boldog (kapus), Bartus 4/1, Túri 2, Antal, Vörös, Prigl, Fejes, Faragó, Nagy R. Játékos-­edző: Takács Péter.

Rév: Valkusz – Munkácsi 5/1, Martin 5, VARGA J. 7, HORVÁTH CS. 1, Győrfi 5, ALY NOURELDEN 11/1. Csere: Bende (kapus), Sápi 1, Zsoldos, Kátai, Brezowszki 1, Gaál N. 1, Kedves 1, Kaposvári. Edző: Finfera Maximilián.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Takács Péter: – Ahelyett, hogy a saját játékunkat próbáltuk volna rájuk erőltetni, elkezdtük felvenni az övékét, ami egyáltalán nem feküdt nekünk, ez lett az eredménye.

– Lassítanunk kellett volna őket, és nem engedni, hogy átrohanjanak rajtunk. Nem is értem az egészet. A védekezésünk csapnivaló volt, pedig egész héten kifejezetten erre készültünk.

– Remélem, a látottak nem vették el szurkolóink kedvét, a folytatásban igyekszünk bizonyítani, hogy ennél sokkal több van a csapatban.

Finfera Maximilián: – Nem titkolt célunk a másodosztályba való feljutás, ehhez mérten igazoltunk játékosokat a nyár folyamán. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, amelynek egyik kulcsa az ellenfél alapos feltérképezése.

– Jó néhány videófelvételt megnéztünk a Szolnokról, kiveséztük a játékát, így tudtuk, hogy a különböző szituációkban miként reagál, és erre építettük fel a taktikánkat. Ami talán a vártnál is jobban sült el, ennek köszönhető nagyarányú győzelmünk.

További eredmények: Dunaújváros–Tököl 30–31, Dunaharaszti–Kiskunfélegyháza 31–21, Abony–Kiki Sport 32–27, Tempo KSE–PLER-Budapest U23 31–37, Dabas U23–Pénzügyőr 31–37.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában