torna

2020.01.23. 11:17

Másodjára szerveztek megyei tornadöntőt a Ványaiban

Ismét Túrkevén rendezték meg a diákolimpia torna szakágának megyei döntőjét a közelmúltban. Az eseménynek a KSZC Ványai Ambrus Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközép­iskolája adott otthont. A versenyzők öt középiskolából képviseltették magukat, lány és fiú csapatok egyaránt érkeztek.

Szabó Lilla Laura

Dobos Annamária, a Verseghy Ferenc Gimnázium tanára az ifjú tornászok körében

Fotó: Kiss János

– Másodjára rendezhettük meg ezt a rangos eseményt iskolánkban. Negyven diák versenyzett, ám sajnos egyre kevesebben vállalják a felkészülést – részletezte Nagy Ibolya főbíró és főszervező, aki felkészítőként is jelen volt. Hozzátette, nagy öröm volt számukra a diákok szemmel látható igyekezete és Tömöri István nyugdíjas testnevelő, pontozóbíró jelenléte, segítsége.

A kevi rendezés különlegesnek számít. A sportcsarnok mérete miatt a fiúk és lányok együtt mutatkozhattak be. Ez pedig azért jelentős, mert egyébként külön helyszíneken szervezik számukra a megméretéseket. Az eredményeket délután hirdették ki.

Dobos Annamária, a Verseghy Ferenc Gimnázium tanára az ifjú tornászok körében
Fotó: Kiss János

A leány csapatok közül a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium első, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Szakgimnázium második, a helyi KSZC Ványai Ambrus Gimnázium és Szakgimnázium pedig harmadik helyen végzett.

A fiú csoportoknál a kunhegyesi KSZC Nagy László Gimnázium és Szakgimnázium tornászai lettek az elsők. A második helyet a Karcagi Nagykun Református Gimnázium csapata szerezte meg.

A lányoknál egyéni összetettben első helyen a kevi Árvai Réka Judit, második helyen a szolnoki Kovács Réka, harmadik helyen pedig a szintén túrkevei Kalmár Zita végzett. A fiúknál a dobogó legfelső fokára holtversenyben két kunhegyesi fiatalember, Molnár András és Nagy Richárd állhattak fel. A szintén kunhegyesi Rácz János Olivér bronzérmesként távozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában