Kosárlabda

2020.04.06. 08:40

Mészáros Máté lett a csonka szezon egyik vesztese

Immár három hete, hogy lefújták a magyar bajnokságot, egyik nemben és osztályban sem hirdettek végeredményt. Szinte mindegyik klubnál tart vagy már le is zárult az egyezkedés a játékosokkal, amelynek végeredményét a felek hétpecsétes titokként kezelik.

Varga Csaba

Mészáros Máté (labdával) legutóbb a JKSE-ben játszott

Fotó: Gémesi Balázs

Vannak kivételek, mint Pécsett, ahol nyilatkoztak a vezetők. A BB1.hu információi szerint a légiósok esetében március 30-i hatállyal felbontották a szerződéseket. A magyar játékosokkal egy komolynak mondható, ötvenszázalékos bércsökkentésben állapodtak meg. Más kluboknál azonban előfordult, hogy azonnal szerződést bontottak játékosaikkal. Így járt a 28 esztendős Mészáros Máté is, aki a Jászberényi KSE csapatában szerepelt a csonka bajnoki évadban.

– A szövetség a klubok vezetőségére bízta, hogy az anyagi helyzetükhöz mérten próbáljanak közös megállapodást kötni minden játékossal, és azt gondolom, ennek tudatában sikerült most már szinte minden csapatnak lezárni az élő szerződéseket – nyilatkozta a Hír Tv-nek a korábban a válogatottban is játszó bedobó.

Mészáros Máté (labdával) legutóbb a JKSE-ben játszott
Fotó: Gémesi Balázs

A kialakult helyzetben sok játékos többhavi fizetésétől esik el, és még azt sem tudja, hogy mikortól lesz új szerződése, nyár végén, ősszel vagy akár még később. Néhányan közülük próbáltak lépéseket tenni az ügyben, és a tavaly megalakult Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezetéhez fordultak, amelynek az egykoron az Olaj bajnokcsapatában, most az Atomerőmű SE soraiban szereplő Lóránt Péter az elnöke.

– Voltak egyeztetések Lóránt Péterrel. Azt gondolom, hogy ők sem tudtak erre a helyzetre felkészülni, ez olyan szituáció, ami rendkívüli, egyedi eset, és reméljük, hogy akkor már lesznek megoldások erre a szituációra is – tette hozzá Mészáros.

A válogatottban is megfordult játékos a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy ebben a helyzetben nem is a bizonytalanság a legrosszabb, hanem az, hogy veszélybe kerülhet a magyar kosárlabdasport jövője is, miután egyre több játékos gondolkozik azon, hogy az élsport helyett inkább a civil életet válassza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában