Futballszerelem

Hartai Gergely

Ha valaki megkérdezné, hogy kik korunk labdarúgásának legfényesebb csillagai, egészen biztosan felmerülne Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Alessandro Del Piero és Roberto Carlos neve. Olyan sportikonok ők, akikről azonnal eszünkbe jut egy-egy vagány csel, egy őrületes szabadrúgásgól, vagy néhány elképesztő, szemkápráztató jelenet. Nem véletlen, hogy ikonikus tárgyaik rendkívül értékesek, az általuk dedikált mezekre, labdákra és futballcipőkre hamar lecsapnak a gyűjtők. 

Az elérhetetlennek tűnő darabok közül öt immár Rákóczifalva Macimúzeumát gazdagítja. Amint arról a napokban beszámoltunk, Héjja János kedden világhírű focisták szerelését ajánlotta fel az intézménynek. Az adomány célja elsősorban az, hogy a különleges mackók mellett más, ritkaságszámba menő tárgyakkal is gazdagodjon az ottani hírneves kollekció. Illetve, hogy újabb, a környéken egyedülálló sportrelikviák vonzzák ide a látogatókat. 

Azt gondolom, a fent említett játékosok aláírt szereléseinek már a története is nagy érdeklődésre tarthat számot a Jászkunságon innen és túl. Messi és Ronaldo mezei ugyanis Chiléből származnak, és egy cserediákprogramnak köszönhetően jutott hozzájuk új tulajdonosa. 

Nehéz megmondani, hányan lesznek majd kíváncsiak a rákóczifalvai múzeum legendás darabjaira, azt viszont biztosan kijelenthetjük, hogy a mezek és a focicsuka sok futballbarátnak okoznak örömet a jövőben.