Szoljon podcast

2023.07.25. 13:55

Messi és Cristiano Ronaldo dedikált mezével bővült a falvai Macimúzeum repertoárja – galériával

Futballsztárok relikviáival gazdagodott kedden a rákóczifalvai Macimúzeum. A kiállítótérben ezentúl Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic és Alessandro del Piero mezét, sőt, Roberto Carlos futballcipőjét is megcsodálhatják az érdeklődők. A nem mindennapi tárgyakat Héjja János, a McDonald’s franchise partnere ajánlotta fel az intézménynek.

Hartai Gergely

Héjja János különleges gyűjteményével

Fotó: Mészáros János

– Alapvetően egy „gyűjtögető” ember vagyok, nagyon szerteágazó a gyűjteményem. Vidéken van egy felújított, kis házam, amelyben számos régiség található. A rákóczifalvai Macimúzeumnak köszönhetően én is elkezdtem gyűjteni a macikat – mosolyodott el ritka mezeire tekintve az adományozó. Héjja János elmondta, a sport iránti szeretete a gyermekkorára vezethető vissza. Kispesten nőtt fel a Honvéd pálya mellett, és szerencsésnek mondhatja magát, hiszen Puskás Ferenccel is találkozhatott. 

Jó ideig azonban nem tervezte világhírű sportolók mezeinek gyűjtését, mivel a kollekció folyamatos bővítése igencsak nagy helyet igényelt volna.

– Egy bankrendezvényen találkoztam néhány szponzorált játékossal, így sikerült Alessandro del Piero és Zlatan Ibrahimović mezéhez hozzájutnom, illetve egy chilei utazásom révén Messi és Cristiano Ronaldo meze kerülhetett be a kollekciómba. A gyermekem Chilében volt cserediák. A fogadószülőknél tartózkodtunk, amikor meghallották, hogy kedvelem a sportos dolgokat. A szülők egyszer csak az egyik szobából előhozták nekem a mezeket. Teljesen ledöbbentem. Nem sokkal később meg is vettem tőlük a ritka darabokat. Roberto Carlos futballcipőjéhez már más módon jutottam hozzá, azt ugyanis egy árverésen vásároltam – taglalta Héjja János, aki a jövőben Pelé mezét szeretné megszerezni.

Az adományozó arról is szót ejtett, hogy baráti viszony fűzi őt a helyi macimúzeumhoz, ahol már több kiállítása is volt.

– Annak idején egy kecskeméti barátomon keresztül ismertem meg a helyszínt, és nagy értéknek tartom azt, amit itt létrehoztak. Igyekszem segíteni a gyűjteményt. Bízom benne, hogy a futballhoz kötődő tárgyakkal sikerül majd népszerűsíteni a kiállítást – összegezte búcsúzóul a gyűjtő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában