Ők is vannak

Molnár-Révész Erika

Igenis vannak olyanok, akik kerekesszékben várják a Jézuskát, olyanok, akik a nap 24 órájában gondozzák fogyatékkal élő hozzátartozójukat, és olyanok is, akik nem értik, inkább csak érzik az ünnep hangulatát. 

Woman,In,Wheelchair,And,Santa,Hat,With,Her,Friend,Decorating
Vannak, akik kerekesszékben várják a Jézuskát
Forrás: Illusztráció / Shutterstock.com

Számukra rendezett hétvégén az Én is vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete évzáró ünnepséget, mely természetesen a karácsony jegyében telt. 

Szívmelengető az, hogy vannak olyanok, akik gondolnak ezekre az emberekre, és fontosnak tartják segíteni, támogatni, és az ilyen alkalmakkor összehozni őket. Mert nem mindegy hogy azt érzik, egyedül maradtak problémájukkal a világon, elszigetelve élik az életüket, vagy azt látják, vannak sorstársak, akikkel lehet beszélgetni, esetleg tanácsot kérni egy-egy élethelyzet kapcsán. 

Biztosan jó lehet kicsit kiszakadni a négy fal közül, és elfeledni a napi nehézségeket, gondokat, önfeledten örülni a vidám muzsikának.

Hazánknak még bőven van teendője a fogyatékkal élők és a mozgássérültek életének megkönnyítésében, viszont az örvendetes, hogy egyre több közintézmény válik legalább akadálymentessé. Ahogy az is, hogy vannak szervezetek, melyek felvállalják képviseletüket.

Mert ők is vannak. Olyanok, akik kerekesszékben várják a Jézuskát, olyanok, akik a nap 24 órájában gondozzák fogyatékkal élő hozzátartozójukat, és olyanok is, akik nem értik, inkább csak érzik az ünnep hangulatát. 

A hangulatot, melyet ez az esemény is emelt vidámságával, önfeledtségével.