Megelőlegezett bizalom

Varga Csaba

Hétfő este volt az Állami Operaházban az Év Sportolója díjak átadása. A sportújságírók szavazatai után taroltak a labdarúgók, hiszen a férfi sportolók közül Szoboszlai Dominik, a csapatkategóriában a labdarúgó-válogatott, míg az edzők közül Marco Rossi kapta az elismerést. Azóta a sajtóban és különösen a közösségi médiában folyik az adok-kapok, pro és kontra érvek jelennek meg arról, ki miért nyert vagy nem nyert. 

A vízipóló-kedvelők nem értik, a vb-címet nyerő nemzeti csapatot miként tudta megelőzni a világranglistán 23. helyezett futballválogatott. A magyar foci hívei pedig azt mondják, a válogatott meccsein rendre megtelik a Puskás Aréna. Ráadásul ez a sportág a legnépszerűbb a világon. Gyanítjuk, a szavazók nagy része inkább ez utóbbi miatt tette le voksát a labdarúgóink mellett. A férfi sportolók között pedig labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik végzett az élen. Mögötte a világbajnok úszó, Kós Hubert kapta a legtöbb szavazatot. Mint tudjuk, az egyéni sportágak leginkább világversenyeken kerülnek reflektorfénybe. 

Ellenben Szoboszlai mióta Liverpoolba szerződött, minden nap szemben jön velünk a médiában. Az újságírók megelőlegeztek egy sikeres szereplést futballválogatottunknak a közelgő Eb-n. A más sportágak legjobbjai pedig tartsák szem előtt az egykori utánpótlás-pólóskapitány, Kemény Fecsó bácsi örökbecsű mondását: „A díjakat zsebeljék be mások, mi meg nyerjük meg a kupákat.”