Lépésről lépésre

Varga Csaba

Vasárnap este tovább íródott a Szolnoki Olajbányász kosarasainak aranyoldala, miután a csapat a Magyar Kupa budapesti döntőjében fölényes biztonsággal 96–80-ra legyőzte a szegedi együttest. A siker a klub tizedik Magyar Kupa győzelmét jelenti, a történelmi hűség kedvéért az elsőt 2002-ben, a kilencediket két éve szerezték. Most sikerült újra Szolnokra hozni a vándorkupát. 

Két év után ismét kupagyőzelmet ünnepelhet a Szolnoki Olajbányász
Fotó: Dömötör Csaba/ Nemzeti Sport

Tegyük a kezünket a szívünkre: ki gondolta volna, hogy a piros-feketék az edző és légiósváltásokat, valamint a váratlan vereségeket követően április második vasárnapján kupagyőzelmet fognak ünnepelni. Két hónappal ezelőtt még a háborgó szurkolói ritmusokat lehetett hallani a lelátókról, mivel több mérkőzésen is a vártnál haloványabb teljesítményt nyújtott a társág, az más kérés, hogy abban az időszakban is a harmadik helyen álltak a tabellán. Közben érkezett egy új tréner a klubhoz, a szerb Oliver Vidin, aki hamar megtalálta a közös hangot a csapattal. A játékosai azt mondják, nagy szabadságot ad nekik a pályán, ugyanakkor a fegyelmezett védekezést megköveteli tőlük. Azt vallja, hogy lépésről lépésre kell haladniuk,ami előbb utóbb meghozza az eredményt. 

Nos, az első lépést megtették a siker útján, ám nincs még vége a szezonnak. Vidin-edző azt hangsúlyozta a kupagyőzelem után, hogy még nem fejeződött be a munkájuk. Mi is abban bízunk, hogy a fiúk nem elégednek meg ennyivel, és megküzdenek a kilencedik bajnoki címért.