Nem jogerős ítélet

2023.04.04. 12:30

Hat év fegyház: meg akarta ölni volt élettársát és annak új párját egy férfi Tiszaroffon

Nem jogerősen hat év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy tiszaroffi férfit, aki a tényállás szerint két évvel ezelőtt meg akarta ölni volt élettársát és annak új párját.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék dr. Nádor Zoltán bírói tanácsa a napokban zárta le első fokon a büntetőügyet. A bizonyítási eljárás végén a bíró azt állapította meg, hogy a most 48 esztendős vádlott hasonló módszerrel akart végezni az őt egy másik férfiért elhagyó volt párjával, mint saját édesapja, aki 2006 októberében pisztolylövésekkel terítette le megcsalással meggyanúsított kedvesét.

Történt, hogy a férfi egy másik ügyben volt letartóztatásban, amikor élettársa 2021 tavaszán elhagyta. Elhatározta, hogy amint szabadul, megöli a nőt és annak új párját. Már 2021 áprilisában megtette az első előkészületeket: fegyvert próbált szerezni. Négy embert keresett meg, akik közül hármat a tervébe is beavatott, egyiküknek pedig a házát is felajánlotta a fegyverért cserébe, de nem járt sikerrel. Szintén egy áprilisi napon kést fogott volt élettársa új párjára és megöléssel fenyegette, de végül nem tette meg. 

A következő hetekben pedig többször is megfenyegette a párt azzal, hogy megöli őket. Egy alkalommal azt mondta, hogy az apja fegyverével végez majd velük, ami komoly félelmet keltett bennünk, mert Tiszaroffon közismert tény, hogy a vádlott apja tizenhét éve kétszer is belelőtt a barátnőjébe, amiért az el akarta hagyni, ráadásul pisztolyával több másik embert, köztük egy rendőrt is megsebesített.

A Szolnoki Törvényszék két rendbeli emberölés előkészülete és folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntettében, valamint folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek a többszörösen büntetett előéletű férfit. Az illetőt hat év fegyházbüntetésre ítélte dr. Nádor bíró. A döntés azonban még nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette ugyan a határozatot, a vádlott és védője azonban rögtön az ítélethirdetést követően bejelentették fellebbezésüket, melyben mindketten elsődlegesen a vádlott felmentését, másodlagosan a vele szemben kiszabott büntetés enyhítését kérték, így az eljárás másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában