Szoljon Insta

2023.05.10. 17:25

Húszkilós felszerelésben, légzőkészülékben teljesítették a 22 emeletnyi kihívást – galériával

Az idei magyar- és világrekord-kísérleten összesen 115 tűzoltó vállalt szerepet, amelyet a Magyar Tűzoltósport Egyesület szervezett. A rekordkísérletben többek között Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltó főhadnagya is jelen volt.

Köllő Judit

Embert próbáló megmérettetésen szerepeltek a magyar tűzoltók

Forrás: MTSE

Fotó: Gyöngyi Ferenc

A megmérettetésnek idén is a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje adott otthont, ahol a 22 emelet megtételéhez 460 lépcsőn kellett felfutni. A Magyar Tűzoltósport Egyesület elnöke, Czifra Zsolt az esemény kapcsán arról számolt be hírportálunknak, hogy több mint 20 kilós felszerelést cipelve, légzőkészülékben kellett teljesíteni a kihívást. 

A Magyar Tűzoltósport Egyesületet azért hoztuk létre, hogy a hazai tűzoltók sport életét összefogjuk és népszerűsítsük 

– fejtette ki a Czifra Zsolt, a Magyar Tűzoltósport Egyesület elnöke. 

– A lánglovagok számos sportágat művelnek, azonban a FireFit és a lépcsőfutó versenyekben is szerettünk volna egy egységet létrehozni. Azért különleges ez a rekordkísérlet, mert sehol máshol nem találkozhatunk Európában ilyen formátumú versennyel, mint itt, Magyarországon. A megmérettetés ugyanis olyan feladatokkal van kibővítve, melyekkel egy tűzoltó munkája során többször is találkozhat. Ezek a feladatok a következők: ajtónyitás, felfutás, életmentés és a többi. 

Németh Ádám főhadnagy is elindult a versenyen
Fotó: Gyöngyi Ferenc / Forrás: MTSE

Egy bevetésen az adott területre való bejutást követően a tűzoltónak nem szabad rögtön megpihenniük, tovább kell folytatniuk a munkájukat, éppen ezért nagyon fontos az állóképesség.

– Egy tűzoltó legfontosabb munkaeszköze a saját teste. Csak a saját állóképességére támaszkodva tudja megoldani feladatait. Ez a verseny tulajdonképpen azt a célt is szolgálja, hogy képet kapjanak állóképességükről – tette hozzá Czifra Zsolt.

Czifra Zsolt a Magyar Tűzoltósport Egyesület elnöke
Fotó: Gyöngyi Ferenc / Forrás: MTSE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában