Ügyészség

2023.12.04. 17:40

Letartóztatásban a saját anyját láncfűrésszel kirabló tiszaderzsi férfi

A Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 32 éves férfi letartóztatását.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az ügyészség indítványa szerint a férfi november 30-án 11 óra körül egy vármegyebéli községben, anyja lakóházának udvarán ittas állapotban szóváltásba keveredett édesanyjával amiatt, hogy a férfi kevesellte azt a 2000 forintnyi összeget, amit az asszony favágásért akart adni neki. A szóváltás során a férfi trágár kifejezéseket használva szidalmazta édesanyját, és ezzel egyidejűleg a munkájáért járó összeg felemelését követelte, azonban az asszony ezt megtagadta.

A férfi ezután a nagyobb összegű készpénz megszerzése érdekében a kezében lévő, működésben lévő motoros láncfűrészt anyja felé lendítette, és megvágta a kezét. A hölgy ezután a zsebéből kivette és a földre dobta a nála lévő két ezer forintos bankjegyet, amelyeket a férfi felvett, majd a helyszínt elhagyta.

Az anya a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A járási ügyészség azért indítványozta férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel arra, hogy a sértett az elkövető édesanyja, és lakóhelyük is azonos – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi az anyját  befolyásolná, ezzel a bizonyítás sikerét veszélyeztetné.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett - tudta meg hírportálunk a vármegyei főügyészség sajtóosztályától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában