Életfogytiglant kaphat

2024.01.19. 11:16

Álmukban végzett a párral a brutális gyilkos Tószegen

Letartóztatásba került a tószegi kettős gyilkosság gyanúsítottja. A férfi beismerő vallomást tett.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Letartóztatásba került az a férfi, akit a tószegi kettős emberöléssel gyanúsítanak. A feltételezett elkövetőt befogadta házába egy férfi és annak élettársa, a pár Tószeg szélén élt egy családi házban. A befogadók azonban megelégelték a férfi jelenlétét és az ott lakó nő felszólította, hogy költözzön el. A környéken élők szerint a befogadott férfinek leégett a háza, ezért engedték meg neki, hogy meghúzza magát náluk. A tiszasülyi elkövető korábban, 2023 szeptemberében saját maga gyújtotta fel a házát. 

Dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője közölte: az 58 éves férfi álmukban, késsel és baltával végzett az őket befogadó párral. A bántalmazás következtében a férfi és a nő is a helyszínen életét vesztette.

A férfi ezután a helyszínről január 15-én elmenekült, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőrfőkapitányság TISZA MEKTO egyenruhásai a Pest vármegyei Bugyi településen fogták el a férfit, aki beismerő vallomást tett – olvasható a rendőrség korábbi közleményében

A bíróság január 19-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. Ha bebizonyosodik, hogy ő követte el a brutális kettős gyilkosságot, akkor 20 évet, de akár életfogytiglani börtönt is kaphat.

A férfi a bíróság végzését tudomásul vette, védője azonban fellebbezést jelentett be, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, tájékoztatta hírportálunkat dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában