ABONY

2018.03.31. 16:25

Több ütemben építik Abony városát a közfoglalkoztatottak

A hónap elejétől kilencvennyolc fő foglalkoztatására kötöttünk hatósági szerződést a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával – közölte honlapunkkal Gáspár Csaba.

Hartai Gergely

A helyi közfoglalkoztatási feladatokat ellátó vállalkozás vezetője arról számolt be, munkásaik jelenleg öt területet fednek le a Abonyban. A regisztrált álláskeresőket ugyanis a mezőgazdasági és a belvízelvezetés programelem keretében foglalkoztatják.

Ezekkel együtt pedig az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása, és a belterületi közutak karbantartása projektben, valamint a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásban vesznek részt a település rendjéért dolgozók. Utóbbiban egyébként éppen harmincan.

– A programok céljaiból is jól látható, hogy azok az önkormányzati feladatellátásokhoz illeszkednek. A hosszabb távú foglalkoztatás keretében dolgozók a közintézmények és közterületek takarítási, karbantartási munkáinak, valamint a városi strandfürdő működtetési feladatainak ellátásában nyújtanak segítséget – taglalta.

Azt is megtudtuk, a hagyományos mezőgazdasági tevékenységeken túl a levendula-ültetvények gondozásában, de levendula dísztárgyak készítésében is számítanak a közmunkákban ténykedőkre. Ugyancsak a programelemek feladatai közt szerepel például a belterületet veszélyeztető vízfolyások elhárítása is.

Gáspár Csaba hozzátette, a mostani létszám elegendőnek bizonyul a városbeli munkálatok maradéktalan ellátásához. A foglalkoztatást célzó programok túlnyomó része pedig jövő februárban zárul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában