JÁSZKUNSÁG

2018.05.28. 13:54

Sokkal több autót vásároltunk a megyében mint egy éve ilyenkor

Jelentősen, csaknem harminc százalékkal bővült a magyar autópiac az év első három hónapjában 2017 első negyedévéhez képest – derül ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének értékeléséből. A megyebeli kereskedők is kiemelkedő forgalomnövekedésről számoltak be.

Czakó Nóra

Az előző év azonos időszakához képest közel negyven százalékkal több, 12 056 személygépkocsit helyeztek forgalomba áprilisban – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a carinfo.hu autópiaci hírportál az MTI-vel.

A carinfo.hu tájékoztatása szerint a magyarországi értéke­sítési lista első helyén áprilisban is a Suzuki állt, melyet a Ford és a Škoda követett.

Tóth Krisztián kereskedés-vezetőtől megtudtuk, hogy a Suzuki gépkocsikat értékesítő szolnoki Ring Autóház Kft.-nél is, hasonlóan az országos számokhoz, harminc százalékos növekedést tapasztaltak az első negyedévben.

– Ennek oka, hogy visszatértek a gépjárműpiacra a magánvásárlók, akik azonban nem csak készpénzzel fizetnek, hiszen a hitelt felvevők aránya is nőtt.

– Ebben az is szerepet játszhat, hogy az elmúlt években a válság miatt visszafogott volt az értékesítés, ezért nagyon megöregedett hazánkban az autókészlet a magánszemély-tulajdonosoknál.

– Emellett a gazdaság iránt is nagyobb a bizalom, mint korábban, így az emberek szívesebben vágnak bele új autó vásárlásába, akár finanszírozás igénybevételével is – tette hozzá Tóth Krisztián.

A Ford típusú gépjárműveket is értékesítő, szolnoki Hovány Autószalonnál is emelkedett az eladott autók száma az első negyedévben 2017 azonos időszakához képest – tájékoztatta honlapunkat Domokos Raul márkaigazgató.

Rostás Attila, a Škoda járművek árusításával is foglalkozó szolnoki Juvenal Kft. értékesítési vezetője honlapunknak elmondta, ők is jó negyedévet zártak mind forgalomba helyezés, mind értékesítés tekintetében.

– Körülbelül harminc százalékos növekedésről tudunk beszámolni az előző év hasonló időszakához képest.

– Emellett a Volkswagen típusú autók esetén is jelentősen emelkedett a forgalomba helyezések száma – fejtette ki Rostás Attila, akitől azt is megtudtuk, hogy egyre több magánszemély vásárol új autót, és a hitel iránti igény is erősödik.

A korábban vett kocsik kiöregedtek

– Szolnok térségében kevés olyan nagyvállalat van, amely egyszerre sok autót vásárol, így a flottaértékesítés alacsony, viszont sok cég rendel akár egyesével is gépjárműveket.

– Emellett azonban most már jelentős a magánszemélyek érdeklődése is. Úgy gondolom, ennek oka, hogy az autópiaci válság előtt, közel tíz éve megvásárolt gépkocsik mára már elöregedtek.

– Így azokat elkezdték lecserélni a tulajdonosaik – magyarázta Rostás Attila, a Juvenal Kft. értékesítési vezetője.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában