JÁSZBERÉNY

2019.09.20. 16:30

Zöld utat kapott a Jászberényt elkerülő út harmadik szakasza

Hosszas előkészítő munka után jelenleg mintegy 8,5 milliárd forintból, 4,5 kilométeren megépül a Jászberényi elkerülő út harmadik szakasza.

Illés Anita

Sajtótájékoztatón ismertették az útépítés részleteit.

Fotó: Gémesi Balázs

A beruházás részleteit csütörtökön délelőtt a jászberényi városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón ismertette Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Pócs János országgyűlési képviselő, Dr. Szabó Tamás Jászberény polgármestere és Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója.

Sajtótájékoztatón ismertették az útépítés részleteit.
Fotó: Gémesi Balázs

A kormány 2024-ig tervezett útépítési programjáról Dr. Mosóczi László, államtitkár számolt be. Erre jelenleg 3200 milliárd forintot terveztek, melyből 1800 milliárdot a hazai költségvetés biztosít. Kiemelte, hogy a magas szolgáltatási színvonalú közúthálózat mintegy ezer kilométernyi új szakasszal bővül. Ennek részeként 8,5 milliárd forint értékben, 4,5 km hosszban megépül a kétszer egy sávos útszakaszként a jászberényi elkerülő út harmadik üteme.

Mint azt megtudtuk: a kormány márciusban felülvizsgálata az útprogramot és akkor döntött úgy, hogy beemeli ezt a fontos útszakaszt a kivitelezendő utak közé, amelynek építése várhatóan jövő év tavaszán kezdődik el. Dr. Mosóczi László kitért a közösségi közlekedés fejlesztésére is. Elmondta, hogy a MÁV 2021-től szeretné a Budapest és Jászberény közötti átszállásmentes közlekedést biztosítani.

Pócs János, országgyűlési képviselő a Jászságot érintő legfontosabb útépítési beruházással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az elkerülő út megépítésével Jászberény, ha nem is kilométerben, de időben és biztonságban közelebb kerül a fővároshoz. A beruházás megvalósulásával jelentős kamionforgalomtól mentesülhet a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában