Szolnok

2019.10.09. 20:00

Új fertőtlenítő technológiát alkalmaznak a MÁV Kórházban

Több, mint fél éve vezette be a MÁV Kórház azt az új fertőtlenítő technológiát, melyet jelenleg a műtéti osztályon, és a hosszú ápolási idejű osztályon alkalmaznak.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Mészáros János

– A tesztet az antibakteriális lakkal végeztük, ez egy ezüst ion technológián alapuló, gyorsan száradó akrilbevonat, mely permanens ellenállást biztosít a baktériumokkal szemben. A kezelt felületek folyamatos önfertőtlenítő technológiával rendelkeznek. A kórházi fertőzések megelőzése számunkra stratégiai kérdés, így minden lehetőséget megragadunk, amely ezt a célt szolgálja.

– A hagyományos, jogszabályban meghatározott fertőtlenítési technikákon túl ezzel a módszerrel a kritikus felületeket, többek között a mosdókat, kilincseket, villanykapcsolókat kezeljük – mondta az erről szóló sajtótájékoztatón dr. Rudner Ervin, a kórház igazgatója, aki a rendszeres vizsgálatok tapasztalatairól is beszámolt. A textíliáknál negyven mosásig, vagyis több mint egy hónapig, a különböző kritikus felületeken a kezelés óta, vagyis több mint fél éve tartja a hatását.

– Nekem is van két kisgyermekem, és családapaként tudom jól, hogy milyen fontos a betegségek megelőzése. Valamilyen szinten szüksége van az emberi szervezetnek a bacilusokra hogy az immunrendszere megerősödjön, ám ha kontrolláljuk az elszaporodásukat, akkor sokkal többet tudnak a gyerekek iskolában lenni, kevesebb lesz a hiányzás – vélekedett Nagy Viktor, válogatott vízilabdázó, a termék forgalmazója.

A Szolnoki Tankerületi Központ vezetője, miután tájékozódott az új technológiáról elmondta, egy – két iskolában az idei tanévben kísérleti jelleggel kipróbálják a módszert.

– Amikor fertőzéses időszakok vannak, bizony nagyon sok gyerek nem biztos hogy teljesen egészséges állapotban megy iskolába. Kíváncsiak vagyunk, egy év tapasztalata után vajon csökkent-e a hiányzások, a betegségek száma, mert ez mindenképpen jó lenne, gyerekeknek, családoknak, iskoláknak egyaránt – hangsúlyozta Szutorisz – Szügyi Csongor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában