Iskolát fertőtlenítettek a katonák Szolnokon

Hamarosan visszatérhetnek az alsó tagozatos diákok a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium B épületébe. A koronavírus-járvány miatt Tiszafüreden jelenleg több óvodai csoport is karanténban van, ahogyan Túrkeve polgármestere is.

Munkatársainktól

A szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium B épületében a folyosókat és tantermeket a honvédség fertőtlenítette

Fotó: Mészáros János

A folyosókat és tantermeket csütörtökön a honvédség munkatársai fertőtlenítették. Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, az őszi szünet óta egyre több megbetegedést tapasztaltak az intézményben, a múlt heti vizsgálatok során további három dolgozónak lett pozitív a tesztje. Az Oktatási Hivatal engedélyével döntöttek arról, hogy digitális oktatásra térhetnek át december negyedikéig. Hétfőtől már visszaülhetnek az iskolapadba a nebulók.

Számos óvodás tölti ezekben a napokban a számára elrendelt hatósági karantént Tiszafüreden. Az önkormányzati oktatás-nevelési intézmény jelenleg is karanténban lévő négy csoportjához december 3-tól újabbak csatlakoztak. Pozitív koronavírusteszt miatt rendeltek el tíznapos kényszerpihenőt a Tiszafüredi Óvodák Cseperedő tagóvodájának a Napsugár és a Szivárvány csoportjaiba járó gyermekeknek. Ugyanez a helyzet a Tiszafüredi Bölcsőde Katica és Pillangó csoportjában is.

Nem ezek az első csoportok, amelyek házi karanténban kerültek, éppen a számára kiszabott otthonmaradási időt tölti a Tiszafüredi Óvodák Nyitnikék tagóvodájának négy csoportja is. Esetükben november 26-án rendeltek el tíznapos rendkívüli szünetet, az intézmény munkatársai körében végzett tesztelés során tapasztalt néhány pozitív eredmény miatt. December 5-én jár le a kényszerpihenőjük, a tervek szerint a Mikulás már az óvodában látogatja meg őket.

Karanténban van Túrkeve polgármestere is, akinek pozitív lett a Covid-tesztje. Ahogy azt Sallai R. Benedek hivatalos közösségi oldalán közzétette, az elmúlt hétvégén észlelt tüneteket magán, hétfőn konzultált a háziorvosával, aki tesztet rendelt neki. A vizsgálat kimutatta a koronavírus-fertőzést. Telefonos érdeklődésünkre a városvezető elmondta, hogy bár vannak tünetei, az otthonléte alatt is dolgozik.

– Az aktuális ügyeket intézem, tartom a kapcsolatot a kollégákkal, s igyekszem reagálni a lakossági észrevételekre – mondta el Sallai R. Benedek. Hozzátette: természetesen a családja is otthon tartózkodik, s bár a felesége és gyermekei tünetmentesek, karanténban maradnak az előírt ideig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában