Galériával

2021.02.14. 12:58

Megmérették magukat a jász kolbászgyúrók a rendhagyó versenyen

A Jász Kolbásztöltő Fesztivál csapata idén sem hagyta gasztronómiai élmény nélkül az ízek szerelmeseit. A járványügyi korlátozások miatt elmaradt a népszerű, több száz főt vonzó fergeteges hangulatú rendezvény, ezért rendhagyó formában szárazkolbász versenyt hirdettek.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Huszonkét csapat előre leadott finomságokkal nevezett, klasszikus szárazkolbász, vad és exkluzív kategóriában. A nyolcfős zsűri szombaton délután értékelte a házikolbászokat az alattyáni polgármesteri hivatalban. Figyelembe vették többek között az ízvilágot, a füstölést, a hús és szalonna arányát. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen nagyon ízletes csemegék sorakoztak az asztalon. A magyaros, disznóhússal töltött kolbászok mellett igazi ínyencségeket, például olaszos fűszerezésű, strucchúsból, gyöngytyúkból készült finomságokat is készítettek a csapatok – mondta el érdeklődésünkre Józsa Tamás szervező, a Zsíros Egyesület elnöke.

Klasszikus kategóriában első helyezett lett ifj. Radics Imre (Jászapáti), második a Győri-Deák duó (Jászberény), harmadik pedig Simon Ferenc (Jászberény). Vadhúsból a legjobb kolbászt Gonda László (Jászszentandrás) készítette, második helyen a Boros és Fiai Kft. (Jászberény) végzett, harmadik lett Hering Tamás (Jászberény). Exkluzív díjazott lett Jászszentandrás önkormányzatának gyöngytyúkból és kacsamellből készített kolbásza, valamint az Arany család fehér olasz kolbásza. Kupát és ajándékcsomagot kaptak a csapatok.

Hagyományteremtő volt a szárazkolbász verseny, a szervezők szeretnék a Jász Kolbásztöltő Fesztivál programjának részeként megrendezni, a kolbásztöltés mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában