Jászkunság

2021.04.19. 14:00

Különleges filmeket készítettek a diákok

Különleges, elgondolkodtató kisfilmek készültek a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt felhívására. Az általános- és középiskolásoknak meghirdetett pályázaton tiszafüredi siker is született.

Rimóczi Ágnes

Ujvári Enikő édesapjával

Forrás: Beküldött fotó

Elgondolkodtató kisfilmek készültek a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. felhívására.

– Az elmúlt év végén, társaságunk fennállásának ötvenedik évfordulóján felhívást tettünk közzé. A víz, mint kincs címmel film- és animációkészítő pályázatot hirdettünk általános és középiskolás diákok részére – kezdte Bakondi Patrik. A TRV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a kiírás célja az volt, hogy a gyerekek saját gondolataikat osszák meg a víz- és a környezetvédelemről.

– A felhívás sikeresnek bizonyult, hiszen huszonhárom kisfilmet kaptunk Kelet- és Közép-Magyarország számos szegletéből – tette hozzá.

A beérkezett pályamunkákat aztán két fórumon bírálták el: a TRV szemléletformáló Facebook-oldalán, valamint a szakmai zsűri is leadta voksát.

– Demeter István, a TISZApART Mozi igazgatója, Hankó Gergely, a PET Kupa projektvezetője és Szászi Gyárfás pedagógus, a Szolnoki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Technikum szakoktatója végignézte a beérkezett munkákat – mondta el a vezérigazgató.

A közösségi portálra minden egyes kisfilmet feltöltöttek, és várták a lájkokat, szavazatokat. Ezalatt a zsűri is értékelt.

– Demeter István, a TISZApART Mozi igazgatója, Hankó Gergely, a PET Kupa projektvezetője és Szászi Gyárfás pedagógus, a Szolnoki SzC Pálfy-Vízügyi Technikum szakoktatója végignézte a beérkezett munkákat, majd eljuttatta hozzánk véleményét. Eredeti terveink szerint a legjobb filmeket bemutattuk volna egy ünnepélyes díjátadó keretében a szolnoki TiszapArt Moziban, de a járványügyi korlátozások miatt erre nem volt lehetőségünk. Az ajándékokat persze eljuttattuk minden díjazottnak – mondta el az eredményekkel kapcsolatban a vezérigazgató.

Az első helyet a debreceni Lamos Antónia érdemelte ki, második lett az orosházi Rajki Róbert. A harmadik díj megyénkbe került, a tízesztendős tiszafüredi Ujvári Enikő érdemelte ki azt alkotásával. A közönségdíjas film készítője a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zsarolyánban élő Kovács Kevin Zoltán lett, a különdíjat Bogár-Szabó Mártának Kerekegyházára, Peresztegi Mirkónak pedig Budapestre juttatták el a társaság munkatársai.

– Szeretettel gratulálunk minden díjazottnak, és köszönjük a sok színvonalas pályamunkát, amivel megajándékoztak bennünket! Bízunk benne, hogy egy következő felhívás alkalmával újra találkozunk velük – mondta el végül Bakondi Patrik vezérigazgató.

Ujvári Enikő édesapjával
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában