prevenció

2021.05.29. 13:00

Közlekedési tanácsokat adtak a gyerekeknek Törökszentmiklóson

A programra közel kétszáz fő látogatott el.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A rendőrkapitányság prevenciós tisztje a 2021. május 28-i rendezvényre, a gyermekek nagy örömére rendőrautóval érkezett, amelybe később be is ülhettek – olvasható a megyei rendőr-főkapitányság közleményében.

Fotó: police.hu

A szakember közlekedési tanácsokkal látta el az érdeklődőket. A gyermekek baleset-megelőzési témájú kirakók segítségével eleveníthették fel a közlekedés terén megszerzett tudásukat és felhívta a figyelmüket többek között arra is, hogy gyalogosként mindig a járdán közlekedjenek, annak is a belső oldalán, az úttesten való áthaladáshoz pedig vegyék igénybe a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket.

A vakáció közeledtével egyre többen veszik elő kerékpárjaikat, ezért arra kérte a gyerekeket, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő és kötelező tartozékokkal felszerelt biciklivel vegyenek részt a közúti forgalomban. Hangsúlyozta továbbá, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt mindig szálljanak le a kétkerekűről, és tolják át az úttest túloldalára, hiszen így minősülnek gyalogosnak, így van elsőbbségük.

Fotó: police.hu

A programra mintegy kétszáz fő látogatott el, ők tájékoztatást kaptak a 112 segélyhívó szám és a „Signal for Help” segítségkérő kézmozdulat használatával kapcsolatban.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában