Tájékoztatás

2021.05.05. 16:14

Többen lehetnek jogosultak a gyógyszertámogatásra Szolnokon

A május 1-től módosult gyógyszertámogatásra bármikor benyújtható a kérelem.

Rimóczi Ágnes

Forrás: info.szolnok.hu

Fotó: Picasa

Változott a települési gyógyszertámogatási rendszere. Önkormányzati döntés értelmében május elsejétől a jövedelemhatárok emelésével többen lehetnek jogosultak erre a támogatásra.

A részletekről tartott sajtótájékoztatón Györfi Mihály kiemelte, hogy a jelenlegi helyzetben sajnos sok ember szorul segítségre, ezért a város vezetése ilyen módon is szeretne támogatást nyújtani az érintetteknek.

– Változás, hogy családok esetében az eddigi hatvankilencezer forintról hetvenhatezer forintra nőtt az egy főre jutó havi nettó jövedelemhatár, egyedül élők esetében nyolcvanhatezer helyett kilencvenötezer forint lett ez az összeg. Ezzel összefüggésben a kérelmezők jövedelme alapján a korábbi kettő helyett három kategóriában kérelmezhető a gyógyszertámogatás – számolt be az alpolgármester.

– Reméljük, hogy ezzel segítjük az elsősorban idős szolnokiakat, akiket ezúton is biztatok arra, hogy aki jogosult lehet a támogatásra, az nyújtsa be a kérelmét – emelte ki Györfi Mihály.

A május 1-től módosult gyógyszertámogatásra bármikor benyújtható a kérelem. Amennyiben a kérelmező megfelel a feltételeknek, úgy a kérelem beadásának hónapjának első napjától egy éven át jogosult a támogatásra.

A kérelmeket a jelenlegi helyzetre tekintettel elsősorban elektronikus formában várják, de a szükséges nyomtatvány és a hozzácsatolt dokumentumok leadhatók személyesen is a szociális támogatások osztályán. Amennyiben valakinek segítségre van szüksége a nyomtatvány kitöltéséhez, úgy az illetékes osztály munkatársai segítenek ebben, ez esetben azonban, kérik az ügyfeleket, hogy egyeztessenek előre időpontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában