Decemberi legolvasottabb cikkek

2021.12.31. 13:20

Visszatekintés: harminc méter magas óriáskerék színesíti Szolnok belvárosát

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a híreket, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat decemberben.

Szoljon.hu

Az óriáskerék ötven tonna súlyú és harminc méter magas

Forrás: Mészáros János

December elején állították fel Szolnok belvárosában azt az ötven tonnás, harminc méter magas óriáskereket, amely az év végi ünnepek során nyújt szórakozást a megyeszékhelyen élők számára. Az óriáskerék az előzetes tervek szerint december végéig állt volna a Hild tér mellett, végül azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónappal tovább marad a látványosság Szolnokon.

Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tíz embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük négy fő letartóztatását elrendelte a bíróság.

Huszonhét évvel ezelőtt, 1994. december 2-án 16 óra 46 perckor történt a tragédia, amely az egész megyét, sőt az országot is megrázta. Kisiklott a Szajol vasútállomáson áthaladó Nyíregyháza–Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő gyorsvonat második kocsija, majd a kocsik közel 110 km/órás sebességgel egymásba, illetve az állomásépületbe rohantak.

Forrás: Archív / Mészáros János

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytatot egy szolnoki testvérpár eltűnése ügyében. A lányok november 30-án 11 óra 20 perckor szolnoki tartózkodási helyükről ismeretlen helyre távoztak. Eltűnésük után rövidesen azonban mindkét gyermeket épségben megtalálták.

Összecserélték két beteg adatait a szolnoki Hetényi Géza Kórházban. Sajtóértesülések szerint amikor a nyolcvannyolc éves asszonyt meglátogatta a Kétpón élő lánya a kórházban, akkor szembesült azzal, hogy nem az édesanyja fekszik abban ágyban, amin viszont az ő adatai szerepelnek. Kiderült, hogy az ő családtagja már november 26-án elhunyt, de a másik beteg hozzátartozóját értesítették az esetről, így már el is hamvasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában