Esemény

2022.01.14. 07:00

Sándor Jánosra, a legendás pedagógusra emlékeztek Jászalsószentgyörgyön

Sándor János évtizedeken át oktatta helyes kerékpározásra a diákokat.

Illés Anita

Kerékpáros ügyességi verseny mozdította meg a helyi közösségeket

Forrás: Beküldött fotó/Fajka József

A „Cselekvő közösségek” projekt keretében rendezték meg a Sándor János Kerékpáros Ügyességi Emléknapot a településen. A járványhelyzet miatt az elmúlt években többször el kellett halasztani a programot, ezért a közelmúltban emlékeztek a falu legendás pedagógusára, aki mindig fontosnak tartotta a gyerekek helyes közlekedésre való nevelését. Közel fél évszázadon keresztül oktatta a felsősöknek a KRESZ-t és az ügyes, biztonságos kerékpározást az általános iskolában. Diákjait benevezte a „Ki a mester két keréken?” és a „Kerékpáros Iskola Kupa” versenyekre is.

– Hét évvel Sándor János tanár úr halála után ismét összejött néhány volt tanítvány, kolléga és család, hogy kerékpárosügyességi versennyel emlékezzenek – számolt be Marton Rita, a Jászalsószentgyörgyi Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület titkára, a „Cselekvő közösségek” projekt tagja.

A versenyt Dávid Mónika rendőr őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára nyitotta meg és vezette le. Felidézte Sándor János szakmai életútját, a tanulók versenyeken elért eredményeit. Pedagógiai munkásságát Szarvák Imre polgármester méltatta. Az eseményen Tóth Kálmánné Sándor Kornélia, a tanár úr lánya a településnek adományozta édesapja és az egykori csapatok serlegeit, kupáit, fotóalbumait és emléktárgyait. Az ereklyéket az általános iskola vitrines szekrényébe helyezték el. 

Az emléknapon Zsigri Lászlóné perkelttortával köszöntötte a családot. Többen megfogalmazták, hogy folytatni kell a gyerekek balesetmentes közlekedésre való nevelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában