Tájékoztatás

2022.02.21. 19:55

Még az idén elkezdődhet a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljáró felújítása Szolnokon

Szalay Ferenc ezúttal is kapott érdekes kérdéseket.

Szoljon.hu

Forrás: Google Térkép

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a napokban újabb videót töltött fel közösségi oldalára, amelyben lakossági kérdésekre válaszolt. Legutóbbi cikkünkben a Karczag László utca elején lévő jelzőlámpa működtetésével, a tiszaligeti fürdő munkálataival, a Csáklya úti híd tervezésének pillanatnyi állásával, valamint a Kertvárosi óvoda új épületével kapcsolatban írtunk.

A polgármester ezúttal is kapott érdekes kérdéseket, cikkünkben ezeket gyűjtöttük most össze.

Új térfigyelő kamerákat telepítenek

Szalay Ferenc elmondta, a Hetényi Géza Kórház hátsó részénél két csomópontnál is kihelyeznek térfigyelő kamerákat. Az önkormányzat egyébként nagyjából harminc térfigyelőt rendelt meg, amelyek a város különböző pontjain lesznek felszerelve. Hozzátette, a bűncselekmények visszaszorításában jelentős segítséget jelent ezeknek az eszközöknek a mobilitása, tehát szükség esetén ezeket könnyedén máshol is üzembe lehet majd helyezni.

Nem várt nehézségbe ütköztek

A belvárosban található Batthyány utca felújításáról is szólt a polgármester. Mint mondta, a rekonstrukciós folyamat közben több, nem várt dolog derült ki a csatorna- és ivóvíz hálózattal kapcsolatban, amely miatt csak annyit tudott ígérni, hogy legkésőbb az év végére elkészülnek a munkálatokkal. A beruházásban a járda mind a két oldala, illetve az úttest is új burkolatot kap majd.

Küzdenek a szemetelőkkel

A megyeszékhely egyes részei meglehetősen szemetesek, ezekről tud az önkormányzat és próbálnak is tenni ellene. Száz darab szemétgyűjtő edényt helyeznek ki a város különböző pontjain a következő hetekben, melyek között lesz kutyaürülékgyűjtő edény is. Ezzel kapcsolatban Rehó János képviselő posztolt közösségi oldalán, melyben arra kéri a Széchenyi lakótelepen élőket, írják meg neki javaslataikat, hova kerüljenek ki ezek.

Nem lesz fekvőrendőr

Kérdés érkezett a Szondy utcával kapcsolatban is, ahol a gyorshajtókra panaszkodnak, és bár az önkormányzat korábban ígéretet tett arra, hogy fekvőrendőrt telepítenek oda, ez végül nem valósult meg. Szalay Ferenc elmondta, a rendőrség nem látta indokoltnak a beavatkozást, mivel a baleseti statisztikák nem támasztják alá ennek szükségességét.

Megújulhat a forgalmas felüljáró

Végezetül egy igen fontos beruházás kapcsán is érdeklődtek a polgármesternél. A forgalmas Bajcsy-Zsilinszky úti felüljáró, bár a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdonához tartozik, az önkormányzat folyamatosan kapcsolatban van velük a felújítás kapcsán. A tervek már elkészültek és engedélyeztették is őket, jelenleg a szükséges anyagi forrást próbálják előteremteni. Szalay Ferenc reményét fejezte ki aziránt, hogy a felújítás még az idén elkezdődhet, melynek keretein belül új burkolatot kapna a felüljáró, emellett pedig az egyik oldala csak kerékpáros-forgalomnak lenne fenntartva, ezzel elkerülvén a kellemetlenségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában