Szolnok

2022.06.02. 16:00

Két hét múlva rajtol a Tiszavirág Fesztivál

Két év kényszerszünet után újra megnyitja kapuit a Tiszavirág Fesztivál.

Molnár-Révész Erika

Fotó: MW archívum

 A szolnoki Tisza-parton június 14. és 18. között négy színpadon számos külföldi és hazai előadó közül válogathat a közönség.

Emellett többek között kézműves vásárokkal, kiállításokkal, bábjátékokkal, utcaszínházi bemutatókkal, szabadtéri filmvetítésekkel, művészeti és családi programokkal, könyvbemutatókkal, fényfestéssel, a Damjanich János Múzeum udvarán pedig nyári színházi előadásokkal várják a látogatókat.

–A rendezvény legnagyobb értéke továbbra is az– és ezt tartottuk szem előtt–hogy nem feltétlenül a mainstream zenekarokról, az előadókról, programokról szól, hanem egy olyan közösségteremtő rendezvény, ahol az ismeretlen ismerőssé válik, rég nem látott barátokkal lehet leülni beszélgetni. Nem egy bizonyos programot, hanem magát a fesztivált várják az emberek. Ez nem csak városi szinten, de országosan is nagy érték – mondta az erről szóló sajtótájékoztatón Kovács Ákos fesztiváligazgató.

Mivel a belépő ingyenes, a fesztivál kizárólag támogatásokból valósul meg. Az esemény két fő mecénása a Magyar Villamos Művek Zrt. és Szolnok önkormányzata.

–Ha éppen akkor indulna a kérészek rajzása, az igazán különlegessé tenné a fesztivált, az épületek a fényfestését ugyancsak nagyon nagy élmény látni. Az pedig még nagyobb élmény, hogy a fesztivál idején a park gyerekekkel is megtelik. Így válik kortalanná. A város szempontjából a rendezvény legfontosabb célja az identitás, a szolnokiság erősítésének lehetőségeb –hangsúlyozta Szalay Ferenc.

A polgármester elmondta, a város úgy döntött, kijelöl három-négy olyan programot – köztük a Tiszavirág Fesztivált– amelyet három évre előre, garantáltan finanszíroznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában