Program

2022.08.02. 11:37

Sikeres a nyári diákmunka Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Félidejénél tart a nyári diákmunka program, mely megyénkben is sikeres.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal tájékoztatója szerint a járási hivatalok eddig több mint százhatvan munkáltatóval kötöttek szerződést diákok foglalkoztatásának támogatására. A fiatalok döntő többségét az önkormányzatok és intézményeik foglalkoztatják, több mint kétszázan a turizmus és vendéglátás területén, közel ötvenen pedig a mezőgazdaságban helyezkedtek el.

Az önkormányzatoknál és intézményeiknél jellemzően irattárrendezés, adminisztráció előkészítés, település-rendezési és szépítési feladatokat látnak el a diákok. A mezőgazdaságban elsősorban a nyáron jelentkező idénymunkákban, zöldség- és gyümölcsszedésben, árusításban foglalkoztatják őket, a turizmus és vendéglátás területén pedig fagyizókban, éttermekben, strandokon, kempingekben látnak el kisegítő munkákat

– közölték a kormányhivatalnál, ahol megtudtuk, hogy megyénkben eddig közel ezerháromszáz fiatal talált magának munkát.

Az országos program alapvető célja, hogy minél több diák munkához jutását biztosítsa a nyári időszakban, ennek érdekében a munkáltatók általában 2-3 hétig foglalkoztatnak egy-egy tanulót. A Nyári diákmunka központi munkaerőpiaci program 2022. június 15-től augusztus 31-ig tart; a támogatott foglalkoztatás július 1. és augusztus 31. között valósulhat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában