Kihasználatlanság

2022.09.06. 17:25

Végleg eltávolították a levélszekrényt a szolnoki Hetényi kórház elől

Befejeződtek a Tószegi út–Hetényi Géza kórház csomópontjának tavasszal elkezdett átépítési munkálatai, ám, mint azt egyik olvasónk észrevette, még mindig nem helyezték vissza az építkezés miatt korábban elszállított postaládát az egészségügyi intézményhez. Hírportálunk annak járt utána, hogy miért szerelték le, és mikor kerülhet vissza.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Mészáros János

– Örülök, hogy befejeződött a Hetényi kórház előtti útszakasz átépítése, de az nagyon bosszant, hogy az addig az épülethez közeli postaláda még mindig nincs a helyén. Az intézményből kijáró betegeknek ugyanis ez volt az egyetlen lehetősége a levelek feladására – fordult panaszával hírportálunkhoz egyik olvasónk. Kántor György azt szerette volna tudni, miért nem került még vissza jól megszokott helyére az említett levélszekrény.

Kérdésünkkel megkerestük a csomópont átépítését végeztető Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-t.

– Társaságunk ez idáig nem szembesült az említett problémával. Azonban a vállalkozói visszajelzést követően megtudtuk, hogy a postaládát az építési munkálatok miatt szerelték le. A kivitelező augusztus 18-án készre jelentette az építési munkákat, a kisebb javításokat követően a projekt szep­tember 3-án zárult le – felelte a NIF Zrt. Mint írták: az esetleges visszahelyezésről nincs információjuk.

A leszerelt postaláda sorsával kapcsolatban megkerestük a Hetényi kórházat is, az intézmény próbált intézkedni az ügyben.

– Az intézmény előtt kihelyezett postaládát a kivitelező elbontotta. Mivel a tervében nem szerepelt a láda visszatelepítése, értesítette a postát, a társaság pedig elszállíttatta a levélszekrényt. 

Elég hosszadalmas telefonos procedúra eredményeként sikerült beszélnem a Magyar Posta Zrt. Területi Igazgatóságával, akik megígérték, hogy dolgoznak az ügy mielőbbi megoldásán

– tájékoztatott Vass Zoltán, az intézmény kórház-üzemeltetési és energiagazdálkodási osztályának vezetője.

A Magyar Posta Zrt. viszont hírportálunknak úgy reagált: nem helyezik vissza a levélszekrényt a kórház elé, mert kihasználatlan.

– Megvizsgáltuk az említett levélgyűjtő kihasználtságát, és azzal szembesültünk, hogy havonta átlagosan csak tizenöt küldeményt ürítettek ki belőle munkatársaink. Szolnok lakosságszáma alapján, a jogszabály előírása szerint kötelezően hét piros postaládát kell üzemeltetnie a postának. A szóban forgó postaláda kihasználatlansága miatt nem kerül vissza. A megyeszékhelyen így is a jogszabályi előírást jelentősen meghaladó, összesen tizenkilenc levélgyűjtő marad a régi, megszokott helyén – válaszolta a Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztálya.

Hozzátették: a legközelebbi levélgyűjtő szekrény a Hetényi kórháztól mintegy 750 méterre, a szolnoki 4. számú postahivatal előtt, a Mártírok útján található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában