Beruházás

2023.01.21. 12:30

Korszerű katolikus kollégium épül Törökszentmiklóson

Még idén elkészülhet az a kilencvennégy férőhelyes középiskolai kollégium, melyet a katolikus egyház építtet Törökszentmiklóson. A beruházás részeként főzőkonyha is épül.

M. R. E.

A készülő beruházást Tekes Béla megbízott építésvezető mutatta be

Fotó: Mészáros János

Közel 100 férőhelyes középiskolai kollégium épül Törökszentmiklóson, az új intézményt a katolikus templom mellett álló volt általános iskolából, és az egykori Pánthy leányneveldéből alakítják ki. Az L-alakú, újabb épületrészben kettő, három, valamint hat férőhelyes szobák várják majd a diákokat, a földszinten akadálymentes szobákat, orvosi helyiségeket, valamint mosókonyhát alakítanak ki. A volt kazánházból hatszázötven adagos főzőkonyha lesz.

A másik, százötven éves műemlék épületrész felújítása statikai állapota miatt több időt vesz igénybe.

– Megtaláltuk a régi, befalazott bejáratot a templom felőli oldalon, ezt teljesen kibontottuk. Ez lesz majd a kollégium főbejárata. Az egykori portahelyiségből alakítjuk ki az úgynevezett szülővárót. Az épületben helyet kapnak majd szobák, nevelői szobák és irodák is. A pincében edzőtermet alakítunk ki – tájékoztatott Tekes Béla megbízott építésvezető.

A beruházást 800 millió forintból valósítja meg az Egri Főegyházmegye, a kivitelezés első üteme március végén fejeződhet be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában