Galériával

2023.02.03. 12:30

Apró virágok hirdetik a tavaszt a Tiszakürti Arborétumban

Folyamatosan látogatható a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Tiszakürti Arborétum. A terület minden évszakban más arcát mutatja, nincs ez másként idén sem. A fák között rövid sétát tettünk, Torkosné Egervári Ilona látogatószervező vezetett körbe minket.

P. Pusztai Nóra

Torkosné Egervári Ilona, a Tiszakürti Arborétum látogatószervezője a sárga téltemető virágokat is megmutatta nekünk

Hóvirágok és téltemetők is kibújtak a földből a Tiszakürti Arborétumban. A minap rövid sétát tettünk az egykori kastélykertben. A fogadóépületből jobbra indultunk, utunk a kis tó feletti ikonikus kőhídon át vezetett, a fáknak csak az ágai meredeznek a magasba, a leveleket még ősszel lehullajtották. De színekből így sem akad hiány, ám inkább az apró virágfajták nőnek. Torkosné Egervári Ilona látogatószervező vezetett körbe minket, elkalauzolva a fajták között.

– A hóvirágok kisebb csoportokba ültettük szét, így az arborétum több pontján is felbukkannak – mutatott az útmenti hírnökre.

A megszokottnál hamarabb virágzott ki a téltemető is, az apró sárga virágok ugyancsak színesítik a területet. Tovább haladva a térköves úton egy pihenőpadhoz vezetett minket. A hanga félék közé tartozó télen is virágzó erika rózsaszínbe öltözött, de a japán mahónia fürtszerű virága is megmutatta magát.

A csendes sétát is csak egy varjúpár károgása törte meg, akik bár nem megszokott madarak errefelé, mint kiderül néhányuk fészket rakott a közeli ártéren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában