Jászkunság

2023.02.27. 09:00

Drogfogások, sikkasztás, rongálás – ezek voltak az elmúlt hét legolvasottabb hírei

Terhes nő zúzta szét egy autó ablakait és szélvédőjét Jászkiséren, közel négy kiló kábítószert rejtegetett a lakásában egy szolnoki férfi – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A nő betörte volt párja autójának szélvédőjét is

Forrás: Police.hu

1. Javában zajlott a rajtaütés a drogdíler házában, amikor egy gyanús autó állt meg az utcán

A jászkunsági nyomozók, a Tisza MEKTO bevetési csoportja, valamint a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai február 23-án kutatást tartottak egy 39 éves, jászladányi férfi lakásán, melynek során több mint 150 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot, és ezek mérésére, adagolására alkalmas eszközöket foglaltak le. A rajtaütés közben egy nem várt esemény is történt a helyszínen.

A férfi lakásán több mint 150 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a rendőrök
Forrás: police.hu

2. Mindenkit meglepett, mire használta a törlőkendőket a szolnoki gyorsétkezde pénztárosa

A Szolnoki Járási Ügyészség sikkasztás miatt vádat emelt azzal a 48 éves nővel szemben, aki 2021 szeptemberétől dolgozott eladói és pénztárosi munkakörben egy szolnoki bevásárlóközpontban. A nő végül 2022 májusában közel három héten keresztül azzal egészítette ki a fizetését, hogy a vásárlóktól átvett, mindösszesen 280.000 forintot nem helyezte el a kasszában.

3. Mindennap megélik a csodát a világ zajától távoli, önellátó családi gazdaságukban

Jászboldogháza mellett egy romos állapotú, elhagyatott tanyán valósította meg álmait Hegyesi József. A fiatal környezetgazdálkodási agrármérnök kitartó munkával agroökológiai szemléletű önellátó családi gazdaságot hozott létre, amit feleségével működtetnek.

Hegyesi József környezetgazdálkodási agrármérnök álma vált valóra a különleges birtokon
Fotós: Pesti József

4. Terhes nő zúzta szét egy autó ablakait és szélvédőjét Jászkiséren

A nő bement egy használaton kívüli bolt udvarára, és ott egy fadarabbal betört két ablakot, ezen kívül kárt tett volt párja autójában is. A terhes nő kihallgatásakor elmondta, azt hallotta, hogy a férfi megvette a boltot, de mivel gyermektartás díjat nem fizet, így vett elégtételt rajta. 

5. Közel négy kiló kábítószert rejtegetett a lakásában egy szolnoki férfi

A nyomozók február 21-én délután kutatást tartottak a férfi lakásán, ahol több mint hárommillió forint készpénzt, 3.796 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot, több doboz tiltott teljesítményfokozó szert, és ezek mérésére, adagolására alkalmas eszközöket foglaltak le. A rendőrök a 37 éves férfit előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és letartóztatására tettek előterjesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában