Határozat

2023.02.09. 13:54

Elutasították a feljelentést, nincs felelőse a zagyvarékasi iskolai bántalmazásnak

Kiskorú az elkövető, ezért a rendőrség elutasította a feljelentést annak a kisfiúnak az ügyében, akinek mindkét karja eltört verekedés közben a zagyvarékasi általános iskolában, még januárban. A megsérült kisfiú édesanyja szerint felháborító, hogy nincs felelőse az ügynek. A hatodikos Rómeónak hamarosan vissza kellene ülnie a padba, ám a történtek miatt nem szívesen megy vissza az iskolába.

Molnár-Révész Erika

A Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskolában történt a megdöbbentő eset

Forrás: Google Street View

Mint arról hírportálunk korábban már beszámolt, mindkét karja eltört annak a kisfiúnak, akivel egyik osztálytársa verekedett össze a helyi általános iskolában, még január közepén. Az intézmény az eset után értesítette a rendőrséget, a Szolnoki Rendőrkapitányság Újszászi Rendőrőrs pedig súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított az ügyben.

A brutális eset után másfél héttel az események tisztázása érdekében egyeztetést kezdeményezett az iskola. A megbeszélésen a két verekedő fél és szüleik, a családsegítő munkatársai, valamint a rendőség is részt vett. Mint azt András Hunor Lehel századostól, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, büntetőjogi következménye mégsem lesz az ügynek.

– Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetője nem töltötte be a 14. életévét, ezért a nyomozóhatóság – a büntethetőséget kizáró ok miatt – a feljelentés elutasításáról határozott – tájékoztatott a sajtóreferens. 

– Hát, most mit lehet erre mondani? – reagált csalódottan a hírre a megsérült kisfiú édesanyja, Rácz Júlia. – Felháborító, hogy nincs felelős.

Ahogy korábban nyilatkozta, továbbra sem érti, a verekedéskor hol voltak akkor a pedagógusok, valamint az iskolaőr? Az édesanya elmondta, őt és kisfiát is nagyon megviselték a történtek, Rómeó azóta sem ment iskolába.

– Az egyik kezéről már lekerült a gipsz, a másikon még rajta van, azt majd huszadikán veszik le. Még nem jár iskolába, de szeretnénk, ha már újra elkezdené, mert a sok hiányzás miatt nagyon lemarad a többiektől. Hiába biztatom, mondom neki, hogy mennie kéne, de a történtek után nem akar – mesélte az édesanya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában