Jászkunság

2023.04.10. 17:44

Kihez forduljunk, ha sérült madarat találunk?

Mi a teendő, ha egy elütött ragadozómadarat találunk az út szélén? A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület segít abban, hová fordulhatunk.

R. Á.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Visszatértek a gólyák, érkeznek a fecskék, térségünkben is egyre több madárvendéget figyelhetünk meg. A madarakkal azonban sokszor előfordulnak balesetek, elektromos vezetékeknek szállnak, autók elé is kerülhetnek. De mit tehetünk, ha sérült madarat találunk? A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület segít abban, hogy hová fordulhatunk.

– Madármentéssel engedéllyel és megfelelő infrastruktúrával rendelkező intézmények foglalkozhatnak – olvasható az egyesület oldalán. Hozzátették: az MME helyi csoportjainak – a Sasközpont kivételével – nincs meg a megfelelő infrastruktúrális háttere és engedélye a sérült madarak fogadására.

S hogy kit hívhatunk baj esetén Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében, illetve a térségben? A Jászberényi Állat- és Növénykert, illetve a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság „Sasközpont” Madár Mentőhely szintén jászberényi illetékeseihez lehet fordulni. A Tisza-tavi térségben pedig a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum munkatársai tudnak segíteni, amennyiben sérült madár ügyében keresik őket. A központok elérhetőségei a MME honlapján megtalálhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában