Kunszentmárton

2023.04.07. 08:00

Kilenc éve hunyt el Szabó Gyula, a Nemzet Színésze

Jó szívvel gondolt kunszentmártoni gyökereire a Kossuth-díjas színművész, Columbo hadnagy szinkronhangja. Szabó Gyulára halálának évfordulóján emlékeztük.

Hartai Gergely

A halálra táncoltatott lány balladája sztereo változatának felvételekor Kőváry Katalin rendezővel

Forrás: Fortepan/Szalay Zoltán

Kilenc éve, 2014. április 4-én hunyt el Szabó Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. A közismert személyiségről a közösségi oldalakon is többen megemlékeztek.

Életének jászkunsági kötődéseit korábban hírportálunkon is felelevenítettük Józsa László kunszentmártoni helytörténész segítségével, aki maga is ismerte Szabó Gyulát. Mint megtudtuk tőle, a népszerű színművész jó szívvel gondolt szülővárosára, Kunszentmártonra. 

Szabó Gyula pályafutásában fontos szerepet játszott különleges orgánuma, jellegzetes hangja nélkül el sem tudnánk képzelni a Magyar népmesék sorozatot, és nélküle a Columbo című krimisorozat ballonkabátos hadnagya sem lenne számunkra az, aki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában