Lista

2023.04.24. 09:00

Levásárolt SZÉP-kártya Szolnokon, súlyos baleset Kunszenten – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Elhunyt a Szolnoki Szigligeti Színház egykori kiváló színművésze, hősként küzd a gyógyulásáért Zsebibaba, a megkínzott kiskutya – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Az ütközéstől az oszlop kidőlt

Fotó: Donka Ferenc

1. Elhunyt a Szolnoki Szigligeti Színház egykori kiváló színművésze

Életének kilencvenharmadik évében elhunyt Bárány Frigyes, a Szolnoki Szigligeti Színház hajdani színművésze. A Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész 1930. november 17-én született Budapesten. Pályafutása alatt több mint harminc játék- és televíziós filmben szerepelt, leghíresebb alakítása az Aranyember című filmben Kacsuka Imre szerepe volt.

Bárány Frigyes 
Forrás: Szigligeti archívum

2. Hívja a rendőrséget, ha felismeri a képen látható személyt! Egy felháborító eset szárad a lelkén

A szolnoki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik, hogy azonosítsák azt a tettest, aki április 2-ára virradóra az újszászi vasútállomásnál a kerékpártárolóból ellopott egy 80.000 forint értékű, női vázas, szürke színű kerékpárt.

Keresik a képen látható elkövetőt
Forrás: Police.hu

3. Hősként küzd a gyógyulásáért Zsebibaba, a megkínzott kiskutya - videóval

Egy ország aggódik Zsebibaba, a Jászapátin talált sérült, megnyúzott kutyusért. Jelenleg a Kutya-Segélyszolgálat Alapítvány Shíva Menedékében gyógyítják, ápolják. Zsebike napi többszöri kötözésen esik át. Iszonyatosan mélyek a sebei, amiket át kell mosni, fertőtleníteni, majd cukorral pakolni, így elősegítve a gyógyulást.

Zsebibaba
Forrás: Wegera a kommunikátor Facebook-oldala

4. Súlyos motorbaleset történt Kunszentmártonnál

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a középkorú férfit, aki motorjával egy vasúti fényjelző készüléknek csapódott péntek délután Kunszentmártonnál. A kanyarban álló vasúti átjáróban nem ez volt az első ilyen jellegű baleset. Az ütközés akkora volt, hogy az oszlop is kidőlt.

5. Annyit vásároltak a Szolnokon talált SZÉP-kártyával, hogy taxit kellett hívni a szajré hazaszállításához

Még április 13-án vesztette el saját lakása lépcsőházában SZÉP-kártyáját egy szolnoki lakos. A tulajdonos két nap elteltével sem találta kártyáját, ezért a kibocsátó pénzintézethez fordult segítségért. Megtudta, hogy ismeretlenek Szolnokon, már aznap több alkalommal vásároltak élelmiszereket a kártyáról 602.045 forint értékben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában