Jászkunság

2023.04.17. 09:00

Súlyosan megsérült kutyus, fehér retikülös tolvaj – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Életveszélyesen megsérült az autóból kirepült sofőr Abonynál, minden idők legkegyetlenebb kutyabántalmazását követhették el Jászapátin – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Zsebibaba

Forrás: Wegera a kommunikátor Facebook-oldala

1. Életveszélyesen megsérült az autóból kirepült sofőr, mentőhelikopterrel szállították kórházba

Baleset történt az M4-es autóúton, Abony térségében pénteken délelőtt. A Szolnokról Budapest felé vezető oldalon egy autó szalagkorlátnak ütközött, majd a vízelvezető árokban állt meg. A baleset helyszínére érkező rendőrök az autóban több – nem a kocsihoz tartozó – rendszámot találtak.

Az autó árokba hajtott és többször is megpördült
Fotós: Donka Ferenc

2. Borzasztóak a sérülései és lázas, de jól reagál a kezelésekre a megkínzott kiskutya

Valaki részben megnyúzhatta azt a kiskutyát, melynek hátáról egy darabon teljesen levágták a bőrt Jászapátin. Bár gyorsan orvosi ellátáshoz jutott, még mindig kritikus a Zsebibaba névre hallgató kutyus állapota.

Nagyon súlyosak Zsebibaba sérülései
Forrás: Wegera a kommunikátor Facebook-oldala

3. Akció közben bukott le Szolnok legkülöncebb bűnözője, a fehér retikülös tolvaj

Egy 59 éves helyi nő ment be egy szolnoki, jelenleg lakatlan családi ház udvarára április 7-én a hajnali órákban. Az ingatlanba egy kőműves kalapáccsal próbált bejutni, de ebben a helyszínre kiérkező rendőr járőr akadályozta meg, így a lopás kísérletet a nő nem tudta befejezni. A nőről később kiderült, hogy két robogót is eltulajdonított.

A nő fehér retiküllel, munkavédelmi kesztyűben és kőműves kalapáccsal ment lopni
Forrás: Police.hu

4. Minden idők legkegyetlenebb kutyabántalmazását követhették el Jászapátin

Sokkoló fotókat posztolt az egyik jászapáti facebookos csoport tagja a Csajági utcában talált kis tacskóról a napokban. A közösségi oldalon sokan találgatják, hogy mi történt az ártatlan kutyussal. Megnyúzták? Felnyársalták? Megtámadta egy másik kutya vagy rókacsapda okozta a sérülését? Az biztos, hogy pokoli kínokat él át. 

5. A szövetség törölte a Tiszavirág Fesztivált, a szervezők azonban belecsapnak a buliba

„Elmarad a Tiszavirág Fesztivál!”, kapta fel az álhírt a közösségi média. Az információ kapcsán megkerestük Kovács Ákost, a fesztivál igazgatóját, aki egyrészt cáfolta a téves információt, másrészt magyarázatot adott arra, hogy miként is kerülhetett ez köztudatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában