Összefoglaló

2023.05.12. 21:20

Elkezdődött akertészkedés a szolnoki közösségi kertben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Elkezdődtek az M4-es gyorsforgalmi út építési munkálatai Törökszentmiklós és Kisújszállás között, a térségében már zajlanak a földmunkák. Az ezer lelkes Örményesen már most érezteti hatását az infrastruktúra jelentős javulása, jelenleg alig van eladó ház a kistelepülésen.

Igazi ritkaságnak számító kéziratos térképekből nyílt kiállítás Jászapátin. Az egykori Jászkun Kerület első földmérő és vízépítő mérnökére emlékeztek.

Gyerekeket és felnőtteket is megvizsgáltak Szolnokon. Mozgássérült egyesület szervezett ingyenes vizsgálatot neves szakemberek részvételével.

Az elsőbbségadás hiánya okozta a karcagi balesetet.

Elkezdődött a kertészkedés a szolnoki Várkonyi téri közösségi kertben. A tervek szerint a jövőben több ilyen terület is „üzemelhet” majd a városban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben tartottak konferenciát az Ápolók Nemzetközi Világnapja alkalmából pénteken.

Szerda óta tart a X. Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Karcagon, mellyel párhuzamosan délutánonként a város több pontján flashmobokon kóstoltatják meg az utca embereivel a tavalyi győztes pálinkákat. Kóstolókurzusokat is tartanak, ahol rengeteg hasznos tudást osztanak meg az érdeklődőkkel a tüzes nedűről.

Paprika-, paradicsom-, zeller- és karalábépalántákat osztottak a Családi Porta Program részvevőinek pénteken délelőtt Szolnokon. Kapocsán Ilona Katona József úti lakos a hetvenes évek óta minden évben elülteti a növénykéket, lelkesen gondozza is őket – idén is nagy örömmel fogadta a töveket.

Az elmúlt hetekben különleges temetkezési helyeket elemezhettek a szolnoki Damjanich János Múzeum régészei. Rákóczifalván késő bronzkori leletekre bukkantak, korábban pedig egy Kengyelhez közeli kurgánt vizsgáltak meg a szakértők. A ritka csont- és kerámialeletek feldolgozásáról a Sebestény Gyula úti restaurátor-előkészítő műhelyben beszélgettünk Nagy Fannival, a múzeum régészével.

A napokban köszöntötték 95. születésnapja alkalmából a tiszatenyői Csikós Bálintnét. Rózsika néni szerint a hosszú élet legnagyobb és legegyszerűbb titka az, hogy nem szabad ellustulni.

Kétszázötvenezer forintot kért a fuvarért, többet kapott, és még meg is fenyegette utasát a jászkiséri férfi, aki mostani zsarolása előtt már több bűncselekményt is elkövetett. A napokban letartóztatták.

Banki alkalmazottnak adták ki magukat azokat a csalók, akik az elmúlt napokban több lakost is becsaptak a vármegyei településeken. A rendőrség ezzel kapcsolatban újra óvatosságra int mindenkit.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában