Verseny

2023.05.24. 14:30

Idén is kiválasztják a legszebb jászárokszállási konyhakerteket

A komposztálás is fontos szerepet kap az országos programban.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az önkormányzat ebben az évben is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas országos programhoz. Célja a lelkes kertművelők munkájának elismerése, a lakosság ösztönzése arra, hogy konyhakertet alakítsanak ki és minél több zöldséget, gyümölcsöt, fűszer- és gyógynövényt megtermeljenek saját maguk számára. A program témája idén a komposztálás. 

Fontos, hogy kertészek az elkészült komposztot a talajjavításon kívül talajtakarásra, a termőföld védelmére is használják. 

Előny, ha többféle anyagból készítik a komposztot. Az eddigi elvárások, egyebek mellett a vegyszermentes művelés, csapadékvíz használat, madárbarát kert kialakítása és a régi módszerek alkalmazása továbbra is érvényben vannak. 

Június 15-ig várják a konyhakerttel rendelkező magánszemélyek és közösségek jelentkezését a versenyre, melyre hét kategóriában lehet nevezni. A feltételekről bővebb információ a város honlapján olvasható. Jelentkezési lap a polgármesteri hivatalban kérhető. Az eredményhirdetés szeptember első felében lesz.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában