Összefoglaló

2023.05.16. 20:51

Több hajmeresztő jelenetet is rögzítettek a kamerák az M4-esen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Meghökkentő jeleneteknek lehettek szemtanúi az M4-esen közlekedők a napokban. A tiszapüspöki felhajtón egy traktor hajtott fel az autóútra egy kisteherautó kíséretében, amely 12 kilométerrel távolabb hagyta el a pályát. Egy másik alkalommal pedig egy konténeres autó vontatmánya menet közben leesett a külső sávban, szerencsére nem talált el senkit.

Május 15-én, hétfőn vette kezdetét a II. Nemzetközi Orgonafesztivál, amelynek elsőként a martfűi Szent Tamás apostol templom adott otthont. Az esemény folytatásaként kedd este hét órakor világszerte online térben „Ég és föld között lebegve – orgonával egy nap alatt a föld körül” orgona dallamok csendültek fel a Belvárosi Szentháromság templomban.

Cél a Tisza-völgy árvízbiztonságának javítása. Ezt szolgálja a Tisza-tó védelmi rendszerének megújítása is. A projektről kedden tartottak konferenciát Kiskörén. A szakmai konferencia után a résztvevők megemlékeztek a Kiskörei Vízlépcső átadásának ötvenedik évfordulójáról, s ez alkalomból egy emléktáblát avattak.

Három órán belül elkapták azt a karcagi férfit, aki ellopott egy biciklit, kosarában az örményesi idősotthon több százezer forintjával. Az esetet látta egy helyi nő, aki megpróbált a kerékpárral menekülő férfi nyomába eredni, sikertelenül. A férfit a rendőrök nem sokkal később elfogták, ruházatában pedig megtalálták az ellopott pénzt.

Már több mint egy napja fájt a mellkasa annak a hetven év körüli nőnek, aki hétfőn reggel lett rosszul Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei otthonában. Az asszony végül a közeli háziorvosi rendelő asszisztensétől kért segítséget, aki meglátogatta a beteget, majd rögtön mentőt hívott.

A jászsági rendőrök többrendbeli lopás miatt letartóztatását indítványozták egy 28 éves nőnek és 22 éves társának, akik többek között a jászapáti templomból is loptak. Az elkövetők többek között egy kukát, asztalt, pénzt és szerszámokat is eltulajdonítottak.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével lezárult annak a 48 éves többszörösen büntetett előéletű nőnek a büntetőügye, aki fél év alatt 9 vagyon elleni bűncselekményt követett el, zömében Karcagon, de egyszer Berekfürdőre is „ellátogatott”.

Rendkívül fontos tárgyalási napot tartottak a Szolnoki Törvényszéken kedden. A 2008-ban Csépán történt gyilkosság kapcsán Horváth Attila volt vállalkozó, Cserkeszőlő jelenlegi alpolgármestere fontos tanú lett.

Halálos baleset történt kedden délelőtt Mohácson, miután egy karbantartó munkavégzés közben lezuhant a víztoronyból. A helyszínre két mentőegység is kivonult és mentőhelikopter is érkezett, de a munkás olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában