Összefoglaló

2023.06.07. 21:00

A szolnoki napelempark 25 évig lesz a környék meghatározó energetikai motorja – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Nagy teljesítményű, új generációs, természetbarát napelempark épült Szolnok határában. A létesítmény gigateljesítménye mellett említésre méltó, hogy a létesítményt környezettudatosan üzemeltetik.

A nyári időszakban többen jelentkeznek tanulóvezetőnek, mint az év bármely szakában. Ennek ellenére sem kell várni, hogy valaki az elméleti képzést elkezdje, egyre népszerűbb az online forma, ahol a diák magának oszthatja be az idejét.

Nem mindennapi égi jelenséget, egy 21 millió éve felrobbant csillagot, vagyis szupernóvát fotózott le a szolnoki 24 emeletes toronyház tetejéről a közelmúltban Polacsek Gergő. A hobbi asztro- és természetfotós bár már Budapesten él, de gyakran utazik haza Szolnokra, hogy megörökítse az éjszakai égbolt csodáit.

Még idén megnyitnák az új Aldit Szolnokon, a volt Domus épületében. A tervek szerint a területen újabb parkolókat is kialakítanak.

A Honvédelmi Minisztérium által létrehozott Honvéd Kadét Program 2017-ben jött létre, amely olyan értékeket közvetít a fiatal generáció számára, mint a bajtársiasság, pontosság és a közösségért való tenni akarás. Június 5-én a Honvéd Kadét Program ünnepélyes együttműködési megállapodást írt alá a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskolával, amely az ezred tizenhetedik, míg a zászlóalj hetedik partneriskolája.

Több mint 77 millió forint adományt gyűjtött össze rászoruló gyermekek támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet májusban a tizedik alkalommal hirdetett Kapaszkodó programja keretében. A kampány célja, hogy minél több gyermek kapjon esélyt a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok által.

Több száz ház megrongálódott a kedd esti, 5,2-es erősségű romániai földrengésben Arad megyében, több községben középületeken is mély repedések jelentek meg. A legtöbb kár Gyorok (Ghioroc) községben keletkezett, ahol több száz ház megrongálódott, a legtöbbnél kémények dőltek le vagy a tetőzetben keletkezett kár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában