Felhívás

2023.07.06. 13:55

Járókelők lettek figyelmesek a Zagyva medrébe dobott elektromos rollerekre Szolnokon

Bizarr helyekről, víz alól vagy éppen fán lógva kerülnek elő időnként a Lime-ok, azaz elektromos rollerek Szolnokon. Nemrégiben a Zagyvából két fiatal húzott ki egyet. Az eset nem egyedi, néhányat kollégáink is lencsevégre kaptak. Ha ehhez hasonlót lát, fotózza le és küldje el a [email protected] e-mail címre, hogy együtt segíthessük e különleges járművek rendeltetésszerű használatát.

P. Pusztai Nóra

A rollereket a Zagyvából húzták ki, ami meg is látszott a járművek állapotán

Fotó: Nagy Balázs

Szolnokon 250 járműből áll az elektromos rollerek flottája. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az első évfordulóra már legalább egymillió kilométert tettek meg használóik a szerkezetekkel. Sokan veszik tehát igénybe ezen közlekedési eszközöket. A legtöbben szerencsére példamutatóan használják e járműveket, de akad néhány kirívóan negatív eset is.

A közösségi oldalakon időről időre felbukkannak olyan képek, amelyek az elektromos rollerek nem rendeltetésszerű elhelyezését mutatják. Ha Ön is lát olyan elektromos rollereket, amelyeket használóik nem megfelelő módon parkoltak le, fotózza le és küldje el a képet a [email protected] e-mail címre. 

A nyilvánosság ereje a minap is segített, amikor egy illegális szemetelőt rögzített egy térfigyelő kamera Szolnokon, de olvasóink küldtek már be nekünk olyan fotókat is, melyeken szabálytalanul parkoló autókat rögzítettek.

Most a rollerek fotóival is azt szeretnénk, ha a szabálykövető magatartás a közlekedésben is egyre általánosabb lenne, hogy a rongálások ne maradhassanak titokban.

Egy fotóval Ön is segíthet közös értékeink megóvásában. Tehát amennyiben olyasmit lát, amit érdemesnek tart arra, hogy megosszuk, ne habozzon, küldje el szerkesztőségünknek a [email protected] címre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában