Összefoglaló

2023.12.01. 21:00

Borzalmas körülmények között tartottak egy kutyát Kunhegyesen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Bár a bolt december 7-i nyitását nagyon várják már a környéken, arra nem számítottak az ott lakók, hogy még késő éjjel is dolgoznak majd a munkagépek a készülő ALDI-nál a szolnoki Ady Endre úton. Mint kiderült, erre nem volt engedélyük, a polgármesteri hivatal határozottan felszólította a kivitelezőt az engedély nélküli munkavégzés beszüntetésére.

Megható pillanatot, igazi örömhírt osztott meg közösségi oldalán Wegera György, a Kutya-segélyszolgalát elnöke. Arról számolt be, hogy két héttel az újraélesztése után először ölelhette magához az ország egyik kedvencét, Zsebibabát. A kis gézengúz már nem PTX-es, tüdőkapacitása javul. 

Súlyos baleset történt vasárnap este az Újszászi úton Abonyban, ahol egy autós hajtott neki a helyszínen álló trafóállomásnak. Az ütközés erejétől a létesítmény használhatatlanná vált. Teljesen új transzformátorállomást kellett pótolni.

Legyek és lárvák borították a testét, kínjában nyüszített a láncra vert kutya Kunhegyesen. Felfüggesztett börtönbüntetést kér az ügyészség az 59 éves kunhegyesi férfira, aki borzalmas körülmények között tartotta kutyáját.

Keresztben állt meg az úttesten annak a kamionnak a vontatmánya, ami árokba csúszott péntek kora délután Kenderes közelében, a 4-es főúton. A szakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés idejére.

Kevesellte az anyjától favágásra kapott pénzt, ezért megvágta egy láncfűrésszel az asszonyt a 32 éves fia Tiszaderzsen. A nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A közúthálózat fejlesztéséről is szó esett a tiszaföldvári polgári est előtt tartott doorstep sajtótájékoztatón. Lázár János építési és közlekedési miniszter a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érintő beruházásokat emelte ki.

Huszonkilenc évvel ezelőtt, december 2-án történt Magyarország egyik legsúlyosabb vasúti balesete: Szajolnál kisiklott egy vonat második kocsija, majd a szerelvény az állomás épületébe rohant. Cikksorozatunk második részében a helyszínen készült, eddig még sehol sem látott képeket is megmutatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában