Lista

2023.12.22. 12:30

Hősies rendőrök Abonyban, tűzeset a szolnoki kórházban – ezek voltak március legolvasottabb hírei

Eddig ismeretlen ragadozót lőttek a Jászságban, többszörösen körözött férfit fogtak el a szolnoki rendőrök – többek között ezek is szerepeltek március legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Balog Barbara őrmester és Simon József főtörzszászlós

Forrás: Police.hu

1. A rendőrök azonnal betörték a ház ablakát, amikor meglátták, mi történik odabent

Egy figyelmes szomszéd tárcsázta a rendőröket február 27-én délben, hogy ismerősét két napja nem látja, és telefonon is hiába keresi, nem tudja elérni. A helyszínre kiérkező két rendőr a redőny résén megpillantották az ágyon fekvő asszonyt, aki éppen csak keze apró mozdulataival próbálta jelezni, hogy segítségre van szüksége.

2. Eddig ismeretlen ragadozót lőttek a Jászságban

Olyan ragadozót lőttek februárban a Jászkunságban, amit még soha. A nyestkutya invazív faj, akkora mint egy kisebb kutya, és óriási pusztítást okoz az őshonos állatvilágban. Az Alattyáni Úttörő Vadásztársaság február utolsó szombatján tartotta meg az utolsó társas apróvad vadászatukat, ekkor találkoztak az állattal.

3. Embereket kellett kimenekíteni a szolnoki kórházból

Március 16-án este fél kilenckor lángok csaptak fel a szolnoki Hetényi Géza Kórház hétemeletes épületének negyedik emeletén, ahol egy 10 négyzetméteres kórterem teljes terjedelmében égett. A tűzeset során keletkezett füst az 5. és 6. emeletre is átterjedt, ezért 135 embert kellett kimenekíteni, és a kórház más épületszárnyaiban elhelyezni. 

Nagy károkat okozott a tűz
Fotó: Mészáros Géza

4. Rajtaütöttek a rendőrök a vendéglátóhelyen, amikor megtudták, ki ment be oda

A Tószegi Rendőrőrs szolgálaton kívüli körzeti megbízottjának március 18-án olyan információ jutott birtokába, miszerint az egyik szolnoki vendéglátóhelyen tartózkodik egy többszörösen körözött férfi. A szolnoki rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, ahol elfogták az egy éve a hatóságok elől bujkáló 33 éves férfit, aki ellen 5 elfogatóparancs volt érvényben.

A férfi ellen öt elfogatóparancs volt érvényben
Forrás: Police.hu

5. Az áldozat nem is sejtette, mi vár rá, amikor Apátinál kifogyott a benzin a kocsiból

Egy jászkiséri sofőr autózott ismerősével március 10-én 11 óra körül Jászberényben. A 21 éves férfi meglátott egy álldogáló fiatalt a vasútállomás előtt, akinek felajánlotta, hogy hazaviszik Jászladányba. Útközben, Jászapátinál kifogyott az üzemanyag az autóból, ezért mindhárman kiszálltak a járműből. Ezt követően elszabadultak az indulatok.

Ezzel az autóval utazott a három férfi
Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában