Interaktív előadás

2024.01.31. 15:30

Az online kutatás menetét is megismerhetik a jászárokszállási diákok a levéltári foglalkozáson

Február 13-án a családtörténet-kutatás lesz a téma.

Illés Anita

Szabóné Maslowski Madlen, a vármegyei levéltár munkatársa interaktív előadást tartott a levéltárak világáról Jászárokszálláson

Forrás: Petőfi Művelődési Ház facebook-oldala

A Petőfi Művelődési Ház és az önkormányzat tavaly év végén partnerségi megállapodást írt alá a Nemzeti Művelődési Intézettel, melynek célja különböző kulturális, szabadidős programok, képzések megvalósítása a településen. 

Az együttműködés első programeleme a Petőfi Program kulturális stratégiai partner jóvoltából a „Ma is tanultam valamit!” című három alkalmas foglalkozás, mely január 30-án indult a Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak – tudtuk meg a Petőfi Művelődési Ház közösségi oldalán megosztott beszámolóból. A foglalkozást Szabóné Maslowski Madlen, a vármegyei levéltár munkatársa tartotta 15 felső tagozatos diáknak az iskola okostantermében. A programot a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja. Célja, a levéltárakban való tájékozódás lehetőségeinek, a családtörténet- és helytörténet-kutatás alapjainak, valamint az online kutatás menetének megismertetése, a helyi identitástudat erősítése és a hagyományok ápolása.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában