Összefoglaló

2024.01.24. 20:00

Bizonyítási eljárást tartottak az alsószentgyörgyi önbíráskodás ügyében – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Az exférj és a volt feleség válás utáni vagyonmegosztása fajult odáig, hogy az egyik fél a magyar alvilági „Keresztapát”, a másik a cigányvajdát bízta meg a közös tulajdonú jászalsószentgyörgyi házukkal kapcsolatos vitájuk rendezésére. Közel három évvel ezelőtt, 2021. április 24-én délben két csoport nézett egymással farkasszemet a jászalsószentgyörgyi egészségház parkolójában, az „utcai harcosoké” és a vajda „fegyverhordóié”. Szerdán bizonyítási eljárást tartottak az ügyben.

Már hagyomány Rákóczifalván, hogy a kultúra napán, azaz január 22-én mutatják be a helyi értéktárba előző évben felvett értékeket. Így volt ez idén is. Hétfő este a Varsány Közösségi Házban megtartott rendezvényen ismertette Császiné Csáti Réka igazgató az értéktár bizottság döntésének eredményét.

Az elmúlt héten 22 ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást a rendőrök, valamint 16 személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek. A traffipaxos ellenőrzések során 487 gyorshajtót mértek be, de 257 kerékpárost is ellenőriztek, s 45 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést.

Kigyulladt egy családi ház Újszászon, a Petőfi úton szerdán. A nyolcvan négyzetméteres ingatlan egyik szobája öt négyzetméteren, a tetőszerkezet pedig harminc négyzetméteren égett. A szolnoki hivatásos tűzoltók három gázpalackot hoztak ki a házból, egyiket sem érte hőhatás. Az egységek két vízsugárral eloltották a lángokat.

A magyar kultúra napját ünnepelték hétfőn az abonyi művelődési házban. Az esemény keretében odaítélték az Abony Város Közművelődéséért díjat, melyet idén Benedekné Török Annamária, a Bihari János Zeneiskola igazgató-helyettese vehetett át.

Túl van az első gyakorló mérkőzésén az NB III Dél-Keleti csoportjában szereplő Szolnoki MÁV együttese. A vármegye székhelyen edzőtáborozó, szintén harmadosztályú Érd gárdája volt az ellenfele Horváth Csaba legénységének.

Az Együtt Egymásért Ifjúsági Klub szerdai ülésének vendége Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke volt. Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban megrendezett előadás fő témája a Közösségben-egészségben, a sport ereje címet kapta, melynek keretében a résztvevők egy szakmai beszélgetést folytattak le a szakemberrel.

A városházán tartott hétfői, magyar kultúra napi ünnepségen Karcag Város Kultúrájáért díjat vett át Ferenczi Péter Tamásné, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola tanítója, Szabó Péterné, a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ könyvtáros tanára, Kabai László művész-tanár és Mulicz Zoltán, a Déryné közművelődési és közönségkapcsolati szakembere.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt kihallgatták és kezdeményezik letartóztatását annak az 59 éves férfinak, aki hétfőn Székesfehérváron előzetes szóváltást követően késsel megszúrt egy nőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában