Összefoglaló

2024.01.22. 20:00

Felavatták Buday Péter karnagy emléktábláját Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Gépkocsilopásról tett bejelentést egy kőteleki lakos január 17-én. Elmondásából kiderült, hogy a háza előtti kapubejárón, járó motorral hagyta a járművet, amit pár perc múlva elvitt valaki. A rendőrök rövid időn belül előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki egy 25 éves férfit. A nyomozók lefoglalták a gépkocsit, és visszaadták a tulajdonosnak.

Összeütközött két személyautó Törökszentmiklóson, a Kossuth Lajos utcában, vagyis a 46-os főúton, a Pázmány Péter utcai kereszteződésnél. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Egy kisbusz és egy terepjáró ütközött össze hétfő reggel Jászárokszállás külterületén. A baleset következtében a kisbusz az út mentén az oldalára borult. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók a terepjárót áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően a kisbuszt csörlővel a kerekeire állították.

Két személyautó karambolozott Szolnokon hétfő kora este a Batthyány utcában, az Ady Endre útnál. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentők is érkeztek.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján egy arra méltó személy emlékezetével gazdagodott az idén épp húsz éve alapított Szolnoki Panteon a Damjanich János Múzeumban. Buday Péter karnagy és kórusvezető bronzból készült portréját Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotta meg és a múzeum földszinti átriumában helyezték el, s avatták fel hétfőn.

Szépkorút köszöntöttek a vármegyeszékhelyen hétfőn. A szolnoki Könyvesné Kiss Máriát 90. születésnapja alkalmából látogatták meg otthonában. Az önkormányzat munkatársai emléklappal, tortával és egy csokor virággal lepték meg az ünnepeltet a kerek évforduló alkalmából.

Egy törökszentmiklósi lakos közlekedett személyautóval Újszászon január 21-én délután, mikor a rendőrök ellenőrizték. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították a gépkocsivezetőt. A rendőrök megállapították, hogy a 35 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök az elmúlt három napban 13 körözött személyt fogtak el, 10-et értek tetten bűncselekmény elkövetésén, illetve 14 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

Számtalan érdeklődőt vonzott a hétvégi Jégpályák Éjszakája a településre. A tiszafüredi Főtéren felállított 200 négyzetméteres műjégpálya több hete kiszolgálja a település és a környék lakosait. Szombaton este Óriás Mackó és DJ is szórakoztatta az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában