Összefoglaló

2024.01.04. 20:00

Rágyújtott autójában egy sofőr Miklóson, súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Kigyulladt egy személyautó szerda reggel Törökszentmiklós külterületén. Mint később kiderült, a járműben egy gázpalackról működő fűtőtest üzemelt. Az autóban ülő ember gázszagot érzett, ennek ellenére rágyújtott egy cigarettára. A sofőrt a mentők súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

Tűz ütött ki egy ceglédi oktatási intézményben csütörtökön reggel, ahol az első emeleteken egy 25 négyzetméteres helyiség égett teljes terjedelmében. A ceglédi tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, ahol egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat. Az esetben tűzvizsgálat indul. 

Egykori diákjáról, Karikó Katalinról nevezte el biológia tantermét a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum és Általános Iskola, ezzel is tisztelegtek hazánk első női Nobel-díjasának életműve előtt.

Suki Zoltán Milán egy évvel ezelőtt már legyőzte a betegséget, amivel most újra fel kell vennie a harcot. A nagykörűi fiatalember elszántan „vágott bele” a kezelésbe, melyhez támogatást, lelki erőt ad a családja. Sőt a lakóhelyén is egy emberként álltak a fiú mögé.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma ezúttal Abádszalókon mutatta ki a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét. Ez a terület korábban még nem volt érintett e fertőzéssel.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval Jászkiséren január 3-án kora délután, mikor a rendőrök ellenőrizték. Megállapították, hogy a sofőrt a Szolnoki Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől. A 33 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök az elmúlt nap 2 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetésén, 16 személyt állítottak elő, akik közül kettő ellen elfogató parancs volt érvényben, továbbá 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

Beköltözhetett új otthonaiba az a hét mélyszegénységben élő burai család, akik a község négyes számú szegregátumát hagyhatták maguk mögött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programjának hála.

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. hamarosan Szolnokon is bevezeti a házhoz menő konyhai zöld- és élelmiszer-hulladék gyűjtést. A részletekről Lits László, a szolgáltatást működtető szolnoki NHSZ-csoport ügyvezető igazgatója számolt be.

Mindenki megkapta a lisztadagját Csataszögön. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 500 kilogramm lisztadományban részesítette a települést a Magyarok Kenyere programban. 

Több száz rendbeli csalás miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő szabolcsi nővel szemben a Marcali Járási Ügyészség. A vádlott csaknem 500 sértettnek kínált megvásárlásra olyan tárgyakat, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában