Összefoglaló

2024.01.25. 20:00

Több fontos döntés is született a szolnoki közgyűlésen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Eddig ingyenes parkolóhelyek válnak fizetőssé Szolnokon; strandröplabda-pályát alakítanak ki a Tiszaligetben; s újabb helyi kinccsel gazdagodott a Szolnoki Értéktár. Többek között ezen témákról is tárgyalt csütörtökön délelőtt a vármegyeszékhely közgyűlése.

Január 29-én ismét felvonulnak a Magyar Közút szakemberei a Szent István hídon. Hétfőn várhatóan délelőtt fél kilenctől délután öt óráig a Szent István híd Debrecen felőli végén – az ott található dilatációs szerkezet javítása miatt – félpályás lezárás lesz.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda este Jászalsószentgyörgyön, egy Kossuth Lajos úti családi ház hálószobájában. Három lakó a készülék jelzését hallva azonnal kiment az udvarra és nem sérült meg. 

Két személyautó és egy furgon karambolozott Jászjákóhalmánál, a 31-es főút 87-es és 88-as kilométerszelvénye között, a jászdózsai leágazásnál. A műszaki mentést végző jászberényi hivatásos és jászjákóhalmi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Felsővezetéki probléma miatt átmenetileg nem közlekedtek a vonatok Újszász és Jászboldogháza-Jánoshida között csütörtökön. A probléma miatt a Szolnok-Hatvan vonalon is késtek a szerelvények. A forgalom délelőtt tizenegy óra környékén indult újra.

Lesodródott az útról egy személyautó csütörtök reggel Tiszaföldvár és Mezőhék között. A jármű sofőrje saját erőből ki tudott szállni. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, amelyből a hűtővíz elfolyt.

Közlekedési baleset történt Kétpónál csütörtök reggel. Egy kisteherutó és egy személyautó karambolozott a 46-os főút 12-es kilométerszelvényénél. A balesetben egy harmadik jármű is érintett volt, ami az árokba hajtott. 

Meghalt egy kisfiú Nagyváradon, miután torkán akadt egy alma. A gyerek az óvodában kezdett el fulladozni múlt csütörtökön, súlyos állapotban vitték kórházba, ahol műtét során eltávolították az almadarabot és intubálni is kellett. Kedden azonban a kisfiúnak sajnos ismét leállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni.

Egy kamion szalagkorlátnak ütközött és kigyulladt az M0-s autóút északi szektorában, a 11-es főút irányába, a Vác–Hon–Dunakeszi csomópontnál csütörtök hajnalban. A baleset következtében elszakadt egy felsővezeték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában